A apărut noul număr al revistei de cultură și politică TIMPUL, nr. 226, din ianuarie 2018

feb. 5th, 2018 | By | Category: Postcard

Revista de cultură și politică TIMPUL vă aduce în atenție apariția numărului 226 din luna ianuarie 2018, care este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție de presă Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești, Librarium și Sedcom Libris, iar în format digital pe www.elefant.ro și pe www.adenium.ro.

www.revistatimpul.ro

pagina de facebook a revistei

În acest număr al revistei veți regăsi un amplu interviu cu scriitoarea Ana Blandiana (realizat de Dan Pavel), publicat sub titlul „Educația memoriei. Sau despre speranța trecerii adevărurilor dintr‐o generație în alta”. Pentru tema specială a acestui număr („Rezistența anticomunistă din România”) au semnat articole personalități consacrate și tineri cercetători (Adelina‐Liana Ţînţariu, Petru Clej, Claudia‐Florentina Dobre, Tudor Dunca, Gabriel Andreescu, Dinu Zamfirescu și Marius Oprea). Partea de actualitate politică este acoperită de editorialul lui Dan Pavel („Democrația sub amenințarea aleșilor”), cronica internă de Sabin Drăgulin („Blestemul elitelor politice contemporane”) și de analiza unui an de la alegerile din decembrie 2016 (guvernarea, parlamentul, opoziția), făcută de Cosmin Dima. Începând din ianuarie, Timpul a început să publice lunar (în tot anul 2018) grupajul tematic „Centenar. Un secol de istorie națională și europeană, 1918-2018” (în acest număr semnează Victor Rizescu, Dorin‐Mircea Dobra, Emil Petre Juverdeanu, Radu Găină ).

Actorul Adrian Păduraru semnează rubrica lunară „Cred”; actualul număr conține mai multe pagini de poezie (semnate de Mihaela Stanciu, Ioana Scoruș, Mihaela Oancea, Teodor Corban). Maria Bilașevschi și Oana Maria Nicuță semnează cronica de arte vizuale, Daniel Ungureanu, cronica de film, iar Dana Țabrea, cronica de teatru. La rubrica „Muzee” pot fi citite articole de Ioana Cristea Drăgulin (despre Muzeul Național Cotroceni) și Cristian Emilian Ghiță (despre Biblioteca liberală „Radu Câmpenu”).

Revista Timpul este publicată de editura Adenium, al cărei CEO este Adriana Nazarciuc. În noua sa formulă de revistă de cultură și politică, Timpul este rezultatul unui efort colectiv, sub coordonarea lui Dan Pavel (director), Sabin Drăgulin (redactor-șef) și Adina Scutelnicu (secretar general de redacție).

Număr de vizualizări :898


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro