„Magia clarinetului”, în stagiunea „Joia de artă”

feb. 19th, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 22 februarie 2018, începând cu ora 19.00, Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu Uniunea de Creație interpretativă a Muzicienilor din România vă invită, la „Teatru 74” aflat în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Tîrgu Mureș, să descoperiți magia clarinetului într-un recital cameral prin intermediul a doi dintre foarte tinerii artiști, elevi ai Liceului de Artă din Tîrgu Mureș la clasa profesorului Călin Călugăru : Darius Boșca și Darius Străulea, la pian aflându-se doamna Maria Bejan, pianistă mureșană cunoscută atât pentru prestația solistică cât și pentru prestațiile alături de instrumentiști valoroși în recitaluri. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Începând cu perioada barocă târzie clarinetul a ocupat un loc important în economia ansamblurilor muzicale. Având un ambitus de aproape patru octave, fiind înrudit cu flatutu și cu alte instrumente de suflat, clarinetul avea să devină atât instrument solist cât și instrument membru în ansamblurile de cameră sau în orchestra simfonică.

Programul serii va cuprinde lucrări semnate Alamiro Giampieri, Gioachino Rossini, Mendelsshon Bartholdi, Wilhelm Eudard Weber, Bernhard Henrik Crussel și Franz Krommer care vor apropia atât publicul novice cât și publicul experimentat de muzica cultă și de acest instrument valoros.

Stagiunea „Joia de artă” organizată de Asociația Neumarkt Events în parteneriat cu UCIMR dorește să aducă în atenția dumneavoastră tineri și foarte foarte muzicieni și actori valoroși care au rar ocazia de a apărea în fața publicului , dar și nume consacrate ale scenei de jazz , teatru și muzică clasică.

Rezervările se pot face telefonic la numărul 0799 -881210

Prețul biletelor de intrare la spectacolele noastre sunt :

25 lei – bilet adult

15 lei – bilet student, pensionar

10 lei – bilet elev

Pentru biletele de 25 lei și 15 lei , la intrare veți primi un pahar de vin din partea noastră.

Parteneri:

Teatru 74

Cotindianul „Zi de zi”

Out in Mureș

Agențiade Carte.ro

Număr de vizualizări :872


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro