”Six English Poets about Romania’s Moment”

feb. 6th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea volumului ”Six English Poets about Romania’s Moment”. Editat de Lidia Vianu.

ISBN 978-606-760-136-7

Contemporary Literature Press publică un volum scris de șase poeți britanici, care au lucrat cu studenții Lidiei Vianu în mai 2017, în cadrul unui masterclass de traducere a poeziei românești în limba engleză. Institutul Cultural Român a găzduit acel masterclass, care a ajuns acum la a treia ediție, proiectată să se desfășoare între 16–20 aprilie 2018. De data aceasta, se va traduce proză scurtă românească.

Volumul descrie colaborarea poeților britanici cu studenții români. Cum spune Joan Michelson atât de inspirat în carte, cine știe, poate că acesta este într–adevăr Romania’s moment. Dacă așa stau lucrurile, atunci Universitatea din București, Institutul Cultural Român și inițiatoarea seriei–Lidia Vianu, și–au reunit eforturile cu succes.

Six English Poets about Romania’s Moment, se lansează oficial vineri 9 februarie 2018, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

editura.mttlc.ro/romanias-moment.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ul www.editura.mttlc.ro. Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați-vă Editurii,  lidia.vianu@mttlc.ro.

Număr de vizualizări :915


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro