”Poveste de iarnă” – o piesă de Shakespeare în pași de dans marca The Royal Ballet, pe marele ecran de la Happy Cinema București

feb. 19th, 2018 | By | Category: Postcard

Stagiunea The Royal Ballet continuă la Happy Cinema București cu ”Poveste de iarnă”, un spectacol modern de balet încărcat de emoție, romantism și culoare,  creat de coregraful Christopher Wheeldon și compozitorul Joby Talbot. Spectacolul este programat pe pe 4 martie 2018, de la ora 16:00.

Trailer: youtu.be/Sr1McCgzpEc

Christopher Wheeldon, artist asociat al The Royal Ballet, a realizat această adaptare coregrafică inspirată de tragi-comedia „Poveste de iarnă” scrisă de Shakespeare. La fel ca baletul modern  “Aventurile lui Alice în Țara Minunilor”, pentru care Wheeldon a fost foarte apreciat, „Poveste de iarnă” a fost un spectacol întâmpinat cu entuziasm de public datorită originalității și modului emoționant în care este transpusă povestea în pași de dans.

Joby Talbot este și el o personalitate în lumea muzicii, fiind un compozitor foarte versatil, care a creat partituri pentru concerte corale, operă, dar și pentru coloana sonoră a câtorva filme.

Subiectul piesei tratează sentimentele schimbătoare care traversează o căsnicie regală marcată de gelozie, însă are un final fericit, încununat de sărbătoare și miracol .

Cu decoruri extraordinare de Bob Crowley, care are a fost distins cu 7 premii Tony de-a lungul carierei sale,  „Poveste de iarnă” este un spectacol de balet de neuitat, potrivit pentru spectatori de toate vârstele.


Biletele costă 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.

Programul stagiunii:

The Royal Opera CARMEN – Bizet (11 Martie 2018)

The Royal Ballet BERNSTEIN CELEBRATION NEW McGREGOR / NEW WHEELDON / THE AGE OF ANXIETY (1 Aprile 2018)

The Royal Opera MACBETH – Verdi (8 Aprile 2018)

The Royal Ballet MACMILLAN: A NATIONAL CELEBRATION MANON – Kenneth MacMillan ( 6 Mai 2018)

The Royal Ballet SWAN LAKE – Liam Scarlett after Petipa and Ivanov (New Production) ( 17 Iunie 2018)

Coregrafie: Christopher Wheeldon

Scenariu: Christopher Wheeldon și Joby Talbot

Muzică: Joby Talbot

Durată aproximativă: 3 ore, cu două pauze incluse

Programul stagiunii:

Happy Cinema  București se află pe Șoseaua Progresului 151-171, Sector 5, București (în incinta Liberty Center, etaj doi).

Mai multe informații puteți găsi la: https://www.happycinema.ro/ sau pe pagina de Facebook!

Număr de vizualizări :564


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro