”NOIR de București”, la MNLR

feb. 13th, 2018 | By | Category: Eveniment

Marți, 13 februarie 2018, ora 16:13 fix, în Sala Iosif Naghiu, Calea Griviței 64-66.Muzeul Național al Literaturii Române, Editura Tritonic și Teatrul Dramaturgilor Români prezintă ”NOIR de București”, o antologie de Bogdan Hrib. Participă: Lucia Verona, Olga Delia Mateescu, Ligia Enache, Anamaria Ionescu, Horia Gârbea, Teodora Matei, Silvia Chindea, Michael Haulică, Petru Berteanu, Bogdan Hrib. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

NOIR de București înseamnă „18 povestiri foarte diverse, în stil și în dimensiuni. Personajele sunt foarte diferite, la fel ca și situațiile. De la umor la cruzime, de la povești cu aromă istorică la anchete clasice, toate poveștile din NOIR de București alcătuiesc, sper eu, un univers reprezentativ pentru viața de zi cu zi din capitală. Priviți în jur, s-ar putea să recunoașteți vreun personaj,” scrie Bogdan Hrib în Argumentul volumului.

Întrebat cum a ales autorii antologiei, Bogdan Hrib a mărturisit: „A fost greu pentru că nu sunt mulți cei care scriu cu bucurie în acest gen. Mai mult de atât, Bucureștiul nu are prea mulți autori locali de crime așa că a trebuit să corupem și rezidenți ai altor orașe care sunt, dintr-un motiv sau altul, legați de Capitală – au studiat aici, și-au găsit perechea sau au personaje care «trudesc» pe malurile Dâmboviței. N-am intenționat să introduc limitări, fiecare autor a avut deplină libertate. Am încercat inițial să le așez în ordinea alfabetică a autorilor, apoi să le grupez pe cartiere, în final am găsit, așa cum veți citi, patru teme care să cuprindă întregul volum”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :642


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro