Vernisajul expoziției ”METAFOR(M)E”, la Galateea Contemporary Art

ian. 8th, 2018 | By | Category: Postcard

Vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19.00,  Galateea Contemporary Art vă invită la vernisajul expoziției ”METAFOR(M)E”. Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal  din cadrul Universității de Artă și Design Cluj. Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 ianuarie – 07 februarie 2018. Intrarea este liberă. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Expoziția METAFOR(M)E propune un joc subtil între înțelegere și simțire. Căutarea formei devine introspecție.
Știm că forma este dimensiunea de bază a lumii ce ne înconjoară. Ne raportăm la formă constant, iar mersul nostru prin Univers este influențat de ea. Ocolim forma sau o căutăm, ori chiar încercăm să o dominăm, pentru a trece dincolo de ea, într-un spațiu nou ce așteaptă să fie descoperit, în ceva ce putem numi metaformă.
Dacă metafora presupune o comparație și o substituire în cazul lucrărilor din proiectul în discuție aluzia s-a născut în urma unui exercițiu complex de studiu, căutare și întelegere a geometriei. Pornind de la alcătuirea unui repertoriu divers de structuri geometrice, rețele și echipartiții plane și/sau tridimensionale și trecând prin explorări plastice în structurile alese (înțelese), s-au extras forme cu valențe plastice. Antrenamentul a continuat din acest punct, cu un vast repertoriu de intervenții creative care au condus la obținerea unor structuri tridimensionale care să corespundă cu nevoia emoțională și structura personală a celor implicați.
Așadar, METAFOR(M)E – le au valoare plastică și sentimentală deopotrivă și reprezintă materializarea unui parcurs de inițiere.

Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj:
Beldiman Flavia
Bența Ioana
Bumb Sorina
Crînganu Iulia
Drînda Dumitrița
Dobrei Gabriela
Mariș Petra
Peticilă Jaklin
Polhac Sofia
Rob Anita
Roman Alexandru
Sîrghie Alexandru
Țîra Smaranda

Coordonatori:
Lect.univ.dr. Cristina Metea
Conf.univ.dr. Marius Silviu Georgescu

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio Romania Cultural, Senso TV – Arte, Agentia de Carte, Cultura, Art Clue.

Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
Program galerie  | Opening hours
L – V: 12-20 | Monday-Friday: 12pm – 8pm

galeriagalateea@yahoo.com
www.galateeagallery.com/
http://galeriagalateea.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

Număr de vizualizări :927


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro