Suită de manifestări dedicate Zilei Culturii Naționale

ian. 9th, 2018 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău continuă seria manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale în capitala Republicii Moldova.

Ziua de 15 ianuarie 2017, cu începere de la ora 10.00, va debuta cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din grădina publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Manifestările vor continua cu recitalul de poezie organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ambianţa de secol XIX va fi asigurată de un grup de tineri actori şi artişti plasitici îmbrăcaţi în costume de epocă, iar defilarea actorilor va fi organizată cu sprijinul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”din Chişinău şi al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova.

În aceeaşi ambianţă de secol XIX, va fi vernisată şi expoziția „Mihai Eminescu… În mine bate inima lumii!”. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, va avea loc, la ora 10.45, la Rondul din spatele statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În spiritul tradiției junimiste și a reuniunilor de la „Bolta Rece” din Iași, Cafeneaua de la Casa Scriitorilor din Chișinău și vinăria „Purcari” vor oferi publicului câte un pahar de vin fiert cu piper și  scorțișoară.

Manifestările vor continua la Muzeul Național al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu”, unde, începând cu ora 14.00, vor fi prezentate noile colecții ale muzeului.

Parteneri media TVR Moldova şi Radio Chişinău.

Număr de vizualizări :689


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro