Spectacolul de operetă „Victoria și-al ei husar”, la Palatul Național al Copiilor

ian. 31st, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 3 februarie 2018, ora 18.30, în Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, Teatrul Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” vă așteaptă la spectacolul de operetă „Victoria și-al ei husar”, operetă în trei acte de Paul Abraham, pe un libret de Alfred Grünwald și Fritz Löhner-Beda, este o poveste de dragoste Belle Epoque, între frumoasa Victoria și căpitanul de husari Koltay.

Tânărul căpitan de husari Ștefan Koltay se logodise, cu puțin timp înainte de izbucnirea primului război mondial, cu frumoasa Victoria. Declanșarea ostilităților determină ca nunta să fie amânată. Koltay intră în conflict cu comandantul regimentului său și fuge în Rusia, unde este prins și arestat de poliția țaristă. Reușește să evadeze și ajunge în Japonia.

La Tokio, Koltay o zărește pe Victoria într-o mașină elegantă. El află cu durere că fosta lui logodnică este acum soția ambasadorului american, John Cunlight. Deși este profund tulburată de revederea cu căpitanul, Victoria își reafirmă dorința de a rămâne credincioasă soțului său. Ambasadorul realizează cu tristețe că soția sa este încă îndrăgostită de Koltay și îi acordă toată libertatea de a hotărî asupra viitorului.

Deznodământul are loc în micul orășel Doroszma, din Ungaria, la mai bine de un an după încetarea războiului.

Număr de vizualizări :841


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro