Se lansează noua ediție a cărții „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic

ian. 13th, 2018 | By | Category: Carte in lucru

Volumul de poeme „Cu tine capăt glas” se lansează, în luna ianuarie 2018, cu cea de-a doua ediție. Roberto KUZMANOVIC, autorul cărții „Cu tine capăt glas”, semnalează apariția noii ediții în format digital.

„Pentru a ușura procesul de expediere a cărții în afara țării și pentru a fi accesibilă unui număr mai mare de cititori, am decis publicarea cărții și în variantă electronică. Din respect pentru cititori, cartea va fi disponibilă în ambele formate, astfel încât aceștia să nu se simtă neglijați din cauza preferințelor de lectură „clasică” sau „modernă”.”

Cartea „Cu tine capăt glas”, de Roberto Kuzmanovic, a fost publicată în iunie 2017, lansând prima ediție în luna august a aceluiași an. Aceasta s-a bucurat de succesul binemeritat, impresionând cititori avizați, cadre didactice, critici literari, scriitori, publiciști și alți reprezentanți ai culturii și educației. Feedback care l-a încurajat pe poet să lanseze la începutul anului 2018 o nouă ediție a cărții, de data aceasta în mediul online.

Mara Caloian, publicist și co-editor al revistei cultural-artistice „Vox Authors”, Emil Hălăștuan – jurnalist, Horia Muntenuș – producător de film și scriitor, Răzvan Nicula – scriitor, prozatoarea și fondatoarea revistei literare „Convorbiri literar-artistice” – Antoaneta Rădoi, publicistul și scriitorul Mihail Soare, Cornelia Vîju – poet și alții, sunt doar câteva dintre numele care au girat volumul de debut al autorului Roberto Kuzmanovic.

Horia Muntenuș, autorul postfaței volumului, spunea că este „un debut editorial de excepție”, Mara Caloian recomandând cartea pentru „caracterul multivalent”. Aceasta mai afirma în recenzia sa că „poemele lui Roberto Kuzmanovic transmit idei înalte pe care cititorul le va descoperi pe măsură ce va trece peste „prima vedere” şi se va lăsa purtat în miezul analizei, descifrând progresiv sensurile ascunse ale necuvintelor şi îmbrăţişând sugestiile şi nu aparenţele. În mod evident, volumul de poeme nu este destinat lecturii de suprafaţă – poetul asigurându-se că descifrarea limbajului va fi accesibilă doar acelora capabili să citească nu doar cuvinte ci şi trăiri.”

Scurt extras din volum: Pictore, m-ai cam uitat/ într-un colț de pânză/ și degeaba mi-ai pictat/ stelele sub frunză/ oglindă și munți, precum/ în văzduh fantasme,/ n-am cum căuta nicicum/ nemurirea-n basme. – Nemurirea-n basme.

Autorul volumului de poeme, Roberto Kuzmanovic, a fondat în 2013 platforma „BIBLIOCARTI”, iar în 2016 a propus pe piața culturală o amplă revistă cu frecvență bianuală „Vox Authors”. Este recunoscut, îndeosebi pentru activitatea de publicist și promoter cultural în mediul online. Mai este prezent în reviste și antologii, texte de-ale sale regăsindu-se în publicații precum: revista „Arena Literară”, antologia literară „Frumoasă toamnă bogată” – 10 ani de Liga scriitorilor români, 2016, antologia „Roua dimineții senine”, revista „ITACA”, antologia de poezie contemporană „Conviețuiri”, Editura Betta, 2016 sau „Revista Contact Internaţional”.

Cartea „Cu tine capăt glas” în format electronic se găsește pe site-ul editurii Lectura Digitală sau Google Play și este compatibilă cu iPhone, iPad, Android, Windows Phone, MAC și PC.

„Eu nu sunt scriitor, nici poet, probabil doar un mim care se scaldă într-o mare de cuvinte și le așază într-o ordine menită să ridice semne de întrebare sau, mai cu seamă, oamenii își vor ridica ironic sprâncenele.” – din Cuvânt înainte.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul autorului KRoberto.com.


Număr de vizualizări :1085


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro