Pianista Raluca Ştirbăţ şi violoncelistul Rudolf Leopold, în concert la Muzeul Național Cotroceni

ian. 3rd, 2018 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 17 ianuarie 2018, ora 19.00, Radio România Muzical, Forumul Cultural Austriac și Muzeul Național Cotroceni organizează concertul-eveniment ”Musical bridges – punți între trecut și prezent, punți între culture”, un concert aflat sub semnul Centenarului României și al Zilei Culturii Naționale, sărbătorită în 15 ianuarie. Pianista română Raluca Știrbăț și violoncelistul austriac Rudolf Leopold vor interpreta la București, în premieră, o sonată de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută: Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) și pian, interpretată o singură dată, la prima audiție din anul 1941, partitura pierzându-se până în 2017, când a fost regăsită de Raluca Știrbăț la Viena, în urma unei minuțioase munci de cercetare.

În cadrul recitalului de la Muzeul Național Cotroceni, pianista Raluca Știrbăț va interpreta alte două lucrări pentru pian solo de Constantin Silvestri: Piesă de concert op. 25 nr. 3 (1944) și Baccanale (1933), dar și Sonata op.1 în si minor de Alban Berg. Violoncelistul Rudolf Leopold și pianista Raluca Știrbăț propun, de asemenea, alături de Sonata op. 22 nr. 1 de Silvestri, Sonata nr. 1 op. 38 în mi minor de Johannes Brahms, Nocturna și Saltarello de George Enescu și Șase dansuri românești de Bela Bartok.

Concertul-eveniment este finanțat de Forumul Cultural Austriac și va fi înregistrat de Radio România Muzical, care va difuza înregistrarea acestui concert miercuri, 24 ianuarie 2018, de la ora 17.00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.

Număr de vizualizări :890


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro