Ion Mureșan, la ”Scriitori contemporani la muzeu”

ian. 12th, 2018 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, începând cu ora 13.00, Ion Mureșan vine la ”Scriitori contemporani la muzeu” pentru a parcurge un tur ghidat al istoriei literaturii române, oferind vizitatorilor noștri și cititorilor săi experiența unei vizite unice printre manuscrisele, obiectele personale, obiectele de artă care au aparținut sau au fost colecționate de scriitorii români prezentați în expoziția de bază vernisată în 2017 (Nicolae Crețulescu 8). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

ION MUREȘAN s-a născut la 9 ianuarie 1955 în localitatea Vultureni, judeţul Cluj. Studiază istoria şi filosofia la Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca. În timpul studenţiei este redactor la revistele Echinox şi Napoca Universitară. Având în vedere că în acea perioadă regimul comunist a „închis” marile oraşe, între 1981-1988 este profesor de istorie în satul Strâmbu, judeţul Cluj. Între 1988-1998 este redactor la revista de cultură Tribuna din Cluj-Napoca. După Revoluţia din 1989, la fel ca alţi scriitori, se dedică publicisticii, scriind articole de opinie, editoriale, reportaje, eseuri politice. Astfel ajunge redactor-șef departament cultură, la o serie de reviste şi ziare regionale: NU, Evenimentul Zilei, Ziarul de Cluj şi director editorial și redactor-şef la Transilvania Jurnal. Publica poezii şi eseuri, recenzii în principalele reviste literare ale ţării.

Număr de vizualizări :791


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro