Expoziția tinerilor pictori Victor Frimu și Radu Negru, de Ziua Culturii Naționale, la Chișinău

ian. 9th, 2018 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău organizează o expoziție specială de pictură, a tinerilor artişti plastici Victor Frimu şi Radu Negru. Vernisajul va avea loc pe data de 16 ianuarie 2018, ora 15.30, la Galeria Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici” şi se înscrie în seria de manifestări organizate de ICR Chişinău cu prilejul Zilei Culturii Naţionale. Expoziția este deschisă publicului în perioada 16 ianuarie – 16 februarie 2018.

Victor Frimu s-a născut pe data de 10 mai 1989, în comuna Ciutesti, raionul Nisporeni, Republica Moldova. În 2009 a absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plamadeala” din Chisinau, Sectia Pictura la clasa profesorului Ghenadie Jalba; în 2013 – Sectia Pictura a Facultăţii de Arte Plastice, Academia de Muzica Teatru şi Arte Plastice Chişinău, clasa profesorului Iurie Matei, iar în 2015 a finaliza studiile de master, în cadrul aceleiaşi instituţii.

Începând cu 2003, lucrările sale au putut fi văzute în cadrul unor expoziţii de grup sau individuale organizate în Republica Moldova, România şi Germania.

Radu Negru s-a născut la 01 iunie 1991, în oraşul Drochia, Republica Moldova. În 2014 a absolvit Secția Pictură Monumentală a Facultăţii de Arte Plastice, Academia de Muzică Teatru si Arte Plastice  Chișinau, clasa profesorului Valeriu Jabinschi, iar în 2014 masteratul la Secţia Pictură a AMTAP, clasa profesorului Iurie Matei.

Din 2016 este pictor-decorator al Teatrului de Opera și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.  Lucrările sale au fost expuse, în perioada 2013-2017 în cadrul unor expoziţii de grup şi collective organizate în  Republica Moldova, România, Germania, Austria şi Franţa.

Partener media: TVR Moldova şi Radio Chișinău

Număr de vizualizări :961


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro