Acord de parteneriat cultural între Academia Română și Primăria Municipiului Iași

ian. 6th, 2018 | By | Category: Postcard

Marți, 9 ianuarie 2018, Academia Română și Primăria Municipiului Iași vor semna un acord de parteneriat instituțional, în vederea realizării unor proiecte comune, prilejuite de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri. Ceremonia de semnare va avea loc începând cu ora 10, la sediul Academiei Române, din Calea Victoriei 125, București, în Clubul Academicienilor. Evenimentul va fi urmat de o conferință de presă, la care vor participa Președintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, vicepreședinții acad. Bogdan C. Simionescu și acad. Victor Spinei și primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

Acordul va instituționaliza colaborarea dintre Academia Română și Primăria Municipiului Iași. Vor fi, astfel, concretizate inițiativele comune legate de marcarea Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, precum și împlinirea a 100 de ani de la momentul în care orașul Iași a fost Capitală de Război (1916-1918).

Cele două instituții își propun organizarea unor evenimente culturale, cu participarea oamenilor de știință, dar și a publicului larg, precum și publicarea unor lucrări științifice de sinteză, în colecțiile „Civilizația românească“ și „Basarabica“ ale Academiei Române.

Număr de vizualizări :799


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro