Academicienii Eugen Simion, Nicolae Breban și Mircea Martin dezbat ”Cultura între naționalism și globalizare”

ian. 9th, 2018 | By | Category: Eveniment

Joi, 11 ianuarie 2018, ora 10:00, în Sala Senatului Universității Naționale de Apărare ”Carol I” din București, Fundaţia Colegiului Naţional de Apărare organizează dezbaterea cu tema: ”Cultura între naționalism și globalizare”. Evenimentul este gândit sub auspiciile Zilei Culturii Naționale, celebrată anual la data de 15 ianuarie, conform Legii nr. 238 din 7 decembrie 2010. Debutul dezbaterii va fi marcat prin alocuțiunile Preşedintelui de onoare al Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare, Gl.mr.(r)prof.univ.dr. Mihail Vasile-Ozunu, Comandantului (rectorului) Universitatii Naționale de Apărare Carol I, Gl.bg.prof.univ.dr. Gheorghe Calopareanu, și a Președintelui Fundației Colegiului Naţional de Apărare, dr. Cristian Petcu. Prelegerile din cadrul evenimentului vor fi susținute de acad. Eugen Simion, acad. Nicolae Breban, acad. Mircea Martin și acad. Mihai Cimpoi, invitat din Republica Moldova.

Tema dezbaterii propune câteva ore de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul fiecăruia dintre noi.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment vor participa oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

Partenerii Fundației Colegiului Naţional de Apărare în acest proiect: Universitatea Națională de Apărare Carol I, Academia Română – Secția de Filologie și Literatură, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Colegiul Național de Apărare.

”Afirmând, fără echivoc că avem nevoie de cultură, ne propunem, ca împreună cu distinșii noștri invitați, să analizăm câteva idei vehiculate în spațiul public referitoare la această temă, extrem de ofertantă: ,,Cultura care ne unește, culturile care ne diferențiază. Cultura care se cuvine susținută și creativitatea care evoluează imprevizibil și în afara cadrelor formale. Patrimoniul cultural și prezentul polifonic. Nevoia de cultură și așteptările instituționale ale actorilor culturali.”- a declarat Dr. Cristian Petcu, Președintele Fundației Colegiului Naţional de Apărare.

Accesul presei se va face incepand cu ora 09.30, intrarea dinspre Bdul Eroilor.

Număr de vizualizări :1058


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro