Turneul național ”Toți K1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni”

dec. 21st, 2017 | By | Category: Eveniment

Începând cu 19 decembrie 2017, Primăria Capitalei, prin Teatrul EXCELSIOR, demarează, turneul național ”Toți K1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni”, alături de Nicolae și Tudor Furdui Iancu, Paula Seling, Proiect K1, Tuan, Iuliana Tudor, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu, Sorin Francu, Daniel Lazăr și grupul Crai Nou. Alcătuit dintr-o suită de momente artistice care subliniază importanța celor mai semnificative evenimente istorice care au marcat, de-a lungul vremii, evoluția poporului român, spectacolul rememorează figuri ale unor personalitățile proeminente cărora le datorăm înfăpturirea statului modern.

„Unirea face puterea” nu este doar un slogan. Este o realitate dovedită în situații dintre cele mai diferite. Acum, când ne pregătim să aniversăm Centenarul Marii Uniri de la 1918, a fi uniți devine un imperativ pentru că doar împreună, sprijinindu-ne unii pe alții, și cu toții țara, putem spera la o viață mai bună.

Prin proiectul Toți K1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni, Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR dorește să devină un catalizator al sentimentului patriotic, aducând în atenția românilor de pretutindeni frumusețea cântecelor tradiționale menite să cultive ceea ce fiecare dintre noi poartă în suflet: dragostea de țară.

Nicolae și Tudor Furdui Iancu, alături de grupul „Crai Nou”, Paula Seling, Iuliana Tudor, Proiect K1 și Tuan, cărora li se adaugă violonistul Daniel Lazăr și actorii Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu și Sorin Francu, își dau mâna pentru realizarea unui spectacol unic – pentru unitate, pentru prietenie, pentru România. Un show de excepție în care valoarea spirituală a marilor cântece ale neamului românesc reverberează în spiritul generațiilor contemporane.

Primele spectacole din turneul național Toți K1 pentru România – Unirea, Visul unei Națiuni au loc marți 19 decembrie 2017, ora 19:00 în orașul Alexandria – Platoul Finanțelor Publice, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, și sâmbătă 23 decembrie 2017, ora 19:00, la Târgoviște – Piața Mihai Viteazul, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște.

Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile pe www.facebook.com/TotiK1-593802837483068.

Ce spun artiștii implicați în spectacolul Toți K1 pentru România

Nicolae Furdui Iancu:

M-am alăturat cu drag proiectului ” Toți K1 pentru România ” fiindcă sunt convins că fiorul patriotic al cântecelor noastre trebuie dus mai departe. Eu le-am cântat așa cum le-am moștenit de la bunicii mei și le-am ținut vii în sufletele românilor. Generația de azi le-a preluat și le duce mai departe în ritmurile ei. Așa ele vor trăi și îi vor însufleți mai departe pe români.

Paula Seling :

La mine acasă, în Maramureș, toti bătrânii cântau și vorbeau cu evlavie despre unire. Am înțeles din povestirile lor cât de mult au suferit ca supuși ai străinilor și cât de mult au dorit ca frații din Moldova și cei din Țara Românească să trăiască laolaltă și să se numească toți români. Cânt cu bucurie în acest proiect căci simt vibrația și energia dragostei de țară și de neam.

Proiect K1 :

Noi suntem suflete de haiduci. Ne-am născut să ne iubim patria și pe români. Noi nu putem fără România. Să fim Toți K1 pentru România și împreună să fim ce-am fost și mai mult decât atât !

Tudor Furdui Iancu :

Sunt mândru să duc mai departe cântecele patriotice ale neamului nostru, o coloană vertebrală fără de care poate că nu am exista, iar prin proiectul Toți K1 pentru România să readucem în conștiința românilor paginile de istorie care reprezintă Unirea, Visul unei națiuni.

Tuan :

Dacă nu îți cunoști trecutul, nu ai viitor. Generația noastră își dorește un viitor mai bun, și cum să îl avem dacă nu cunoaștem sacrificiile strămoșilor.

Daniel Lazăr

Sunt onorat să iau parte la acest proiect, alături de nume „grele” din industria muzicală, onorat să particip la scrierea istoriei muzicale naționale. Acesta este un proiect în care va bate mereu o inimă de român.

Vlad Rădescu

Mărturisesc public, pentru cei mai puţini informaţi, că am avut şansa ca bunicul meu – care a luptat în tranşeele primului război mondial – să devină aghiotantul Reginei Maria, pentru ca mai târziu, după 23 august 1944, să fie ultimul prim ministru democrat investit ca atare de Regele Mihai. Şi astăzi, la ceasul aniversar al patriei lui şi a mea deopotrivă, eu umil nepot, mai am o şansă: să întruchipez statura măreaţă a Regelui Ferdinand Întregitorul. Se ştie că acesta a împroprietărit ostaşii care s-au luptat pe fronturile patriei. Dar să nu uităm că Regele Ferdinand a împroprietărit şi România. Cu o ţară!… Ţara noastră, al cărei destin depinde şi de noi. Trăiască România!

Număr de vizualizări :1204


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro