Rezultatele Concursului Național de Dramaturgie Românească

dec. 29th, 2017 | By | Category: Postcard

Teatrul Dramaturgilor Români anunță rezultatul Concursului Național de Dramaturgie Românească. În prima etapă au fost selecționate trei texte dintre cele prezentate la concurs. Concursul Național de Dramaturgie Românească s-a desfășurat în cadrul proiectului “Unirea în destine individuale”, proiect inițiat de Teatrul Dramaturgilor Români cu sprijinul Primăriei Municipiului București. Scopul proiectului “Unirea în destine individuale” este de a promova cultura, istoria și valorile naționale prin dramaturgia românească.

Juriul Concursului Național de Dramaturgie Românească, competiție care s-a adresat dramaturgilor debutanți sau consacrați din România și autorilor de limbă română din străinătate, a desemnat cele trei texte care vor fi cercetate la atelierele de dramaturgie din cadrul Mansardei Dramaturgilor Români (Muzeul Național al Literaturii Române) și prezentate mai apoi publicului larg în spectacole-lectură în spațiile Teatrului Dramaturgilor Români.

Juriul a avut în vedere, la lectură, criterii privind calitatea scriiturii, originalitatea subiectului, respectarea temei “Unirea în destine individuale”,  relaţia teatrului cu societatea și acuratețea limbajului adaptat temei.

Textele selecționate sunt:

MARGO

FRAȚII FĂRĂ NUME sau Aproapele meu din tranșeea inamică

FOTOGRAFUL UNIRII

După vizionarea spectacolelor-lectură în prima parte a anului viitor, juriul va desemna textul câștigător care va intra în producție în stagiunea următoare la Teatrul Dramaturgilor Români, urmând a avea premiera în preajma Zilei Naționale.

Număr de vizualizări :1061


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro