Gala Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova- ediția a II-a

dec. 14th, 2017 | By | Category: Eveniment

Duminică, 17 decembrie, ora 19.00, în Sala ”Amza Pellea”, va avea loc Gala Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova- ediția a II-a. Conceput ca un eveniment deosebit, Gala Teatrului Național „Marin Sorescu” 2017 (debutul serii se va face la ora 18.30), își propune să reunească toți iubitorii de teatru care ne-au fost alături de-a lungul anului, pentru a petrece o seară de excepție împreună. Prezența iubitorilor de teatru care sunt alături de instituția noastră pe toată durata stagiunii este dorită și va asigura un plus de strălucire unei seri pe care o considerăm evenimentul cultural-monden al anului la Craiova.

Bilete la prețuri atractive pot fi achiziționate de la Agenția teatrului.


De la ora 19:00, la sala Amza Pellea a TNC, inegalabilul artist Horațiu Mălăele poate fi văzut și ascultat într-un recital extraordinar, iar Maria Răducanu, una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc, va susține un concert de muzică veche europeană și fado combinate cu muzică populară românească și jazz. Nu ratați această combinație explozivă, toate gusturile rafinate vor fi satisfăcute!

Evenimentul special al Galei prilejuiește reîntâlnirea cu artiștii, publicul fidel, jurnaliștii și prietenii Teatrului Național „Marin Sorescu”, în cadrul căreia vor fi decernate următoarele premii: Premiul Special; Premiul publicului – categoria Actor, Actriță, Spectacol, Regizor, Scenograf – pentru spectacolele din 2017; Premiul Backstage – pentru devotamentul celor din spatele scenei; Premiul pentru jurnalism cultural „Liliana Hinoveanu”; Premiul pentru critică de teatru; Premiul pentru fidelitate se acordă celui mai fidel spectator, iar Premiul pentru voluntariat, celui mai activ voluntar.

Horațiu Mălăele va vernisa în foaierul teatrului faimoasele sale caricaturi, iar pe tot parcursul serii atmosfera va fi întreținută de duo-ul „Golden Cafe” cu Octavian Gorun – vioară și Corina Stănescu – pian.

Pentru decernarea Premiului Publicului spectatorii vor vota cel mai îndrăgit actor, actriță, spectacol, regizor și scenograf din spectacolele ce au avut premiera în anul 2017. Votul s-a făcut prin completarea unui chestionar, disponibil la Agenția teatrală și în foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacolele Teatrului Național.

În aceeași zi, de la ora 17, la sala Ion D. Sîrbu, va avea loc premiera spectacolului „Monstrul Nisipurilor” de Csaba Székely, regia Irina Crăiţă-Mândră. Spectacolul, comedie neagră care imaginează universul absurd al relațiilor noastre romantice din perspectiva dificultăților/ blocajelor care apar între parteneri. Spectacolul va fi prezentat inclusiv luni, 18 decembrie, de la ora ora 17.

Iulia Colan, Ioana Florentina Manciu, Romanița Ionescu, Alina Mangra, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Claudiu Mihail, Ștefan Cepoi și Marian Politic vor purta nume de fructe (femeile) și de culori (bărbații): Afina, Piersica, Căpşuna, Vișina şi Portocala, Maro, Negru, Ocru, Roşu şi Verde.

Mai mulți actori ai TNC vor fi făcuți cu această ocazie societari ai teatrului!

Număr de vizualizări :735


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro