Editura Casa Radio – lansare album și sesiune autografe Marin Cazacu

dec. 7th, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 8 decembrie 2017, ora 19.45, la Ateneul Român, Editura Casa Radio a pregătit pentru publicul meloman un eveniment dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiți și apreciați muzicieni români contemporani, violoncelistul Marin Cazacu. Este vorba de lansarea albumului „Marin Cazacu – Dvořák, Enescu. Interpretări din Arhiva Radio România”.

Evenimentul va avea loc cu participarea protagonistului albumului, în pauza concertului din seara zilei de 8 decembrie 2017, când violoncelistul Marin Cazacu va evolua pe scena Filarmonicii bucureștene. La finalul serii, maestrul Marin Cazacu va oferi spectatorilor o sesiune de autografe.

Albumul cuprinde două înregistrări din Fonoteca Radio România: Simfonia concertantă op. 8 pentru violoncel şi orchestră, o lucrare superbă ce evidenţiază latura romantică a lui Enescu, mai ales în interpretarea inspirată (din 1995) a lui Marin Cazacu, alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Horia Andreescu şi Concertul op. 104 pentru violoncel şi orchestră de Antonin Dvořák, o înregistrare realizată în anul 2000 de Marin Cazacu împreună cu aceeaşi orchestră, condusă însă de Emil Simon. Prezentarea albumului este semnată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu.

Compact-discul „Marin Cazacu – Dvořák, Enescu este disponibil pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro), la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, şi la standul din foaierul Sălii Radio, unde poate fi achiziționat la preț de producător.
Produsele Editurii Casa Radio se găsesc şi în magazinele de specialitate (librăriile Humanitas, Cărturești ş.a.).

Număr de vizualizări :893


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro