„Shakespeare, Sonnet 66” – cel mai premiat spectacol al Teatrului Maghiar în 2017

dec. 9th, 2017 | By | Category: Eveniment

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara invită spectatorii la cel mai de succes spectacol din 2017, „Shakespeare, Sonnet 66”, în regia lui Kokan Mladenović. Reprezentația din 11 decembrie, ora 19:00, va fi urmată de înmânarea premiilor câștigate la trei festivaluri din Serbia.

Spectacolul „Shakespeare, Sonnet 66”, după William Shakespeare, a fost jucat de 13 ori în acest an, participând la multe festivaluri și fiind foarte apreciat de public și critica de specialitate. La unsprezece luni după premiera din 11 ianuarie 2017, adică în 11 decembrie 2017, de la ora 19:00, timișorenii sunt invitați la o ultimă reprezentație în acest an, pentru a sărbători premiile obținute.

„Shakespeare, Sonnet 66” a participat la Festivalul „Pozorišno proleće” Šabac, Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara TESZT, Festivalul Internaţional de Teatru Nou și Alternativ „INFANT” Novi Sad, Festivalul Shakespeare din Gyula, Festivalul Internațional „JoakimInterFest” Kragujevac, Festivalul Internațional „Vršačka pozorišna jesen” Vršac, Festivalul Internațional de Teatru Clasic Arad, fiind interpretat și în cadrul Conferinței Internaționale „Teatrul și politica” din Timișoara.  La trei festivaluri din Serbia, „Shakespeare, Sonnet 66” a obținut premii pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună trupă, Cel mai bun univers vizual – iar premiile vor fi înmânate după reprezentația din 11 decembrie de către directorii festivalurilor din Novi Sad, Kragujevac și Vârșeț.

Distribuția reunește o mare parte a actorilor din trupa teatrului, care, datorită acestui spectacol non-verbal, au avut încă o dată ocazia de a-și demonstra abilitățile fizice. Universalitatea mesajului Shakespearean este evidentă în acest spectacol bazat pe gesturi şi mişcare, în care textul vorbit este limitat la Sonetul 66 de William Shakespeare. Din distribuţie fac parte: Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Csata Zsolt, Éder Enikő, Horváth Anna, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Simó Emese, Tar Mónika şi Tokai Andrea.

Pe lângă regizorul Kokan Mladenović, echipa din Serbia care a realizat spectacolul este completată de Irena Popović (muzică originală), Marija Kalabić (scenografie), Tatjana Radišić (costume), Andreja Kulešević (coregrafie), Goli Kornelia (dramaturgie) şi Szerda Zsofia (asistent regie). Întreaga echipă se află la a doua colaborare cu Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, după spectacolul „Opera cerșetorilor” care a avut premiera în aprilie 2015.

Detalii despre bilete și rezervări pentru reprezentația de luni, 11 decembrie, se pot obține la casieria Teatrului, pe strada Alba Iulia nr. 2 (vineri și luni 16:00-19:00, duminică 18:00-19:00) sau telefonic, apelând 0356450606.

Număr de vizualizări :941


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro