”Doctor Faustus”- live drama music show, la Timișoara

dec. 16th, 2017 | By | Category: Eveniment

Asociația Culturală Arte-Factum încheie anul 2017 cu o premieră: ”Doctor Faustus”, live drama music show, Atelier 1.  Kocsárdi Levente a conceput, regizat, a compus muzica și interpretează acest spectacol bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 16 decembrie 2017, de la ora 20, în spațiul Galeriei Arhipelag din Timișoara.

Criza de inspirație, artistul în momente de tragică ratare, fragilitatea și fricile geniului, compromisul fatal sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui inedit show.  Actor, regizor și compozitor, Levente Kocsárdi  a conceput spectacolul ca pe un proiect evolutiv.

Show-ul se intitulează acum Doctor Faustus. Atelier 1  pentru că aceasta este doar primul eveniment dintr-o serie spectacole-concert în care conceptul de live drama music show se dezvoltă într-o arhitectură complexă. În următoarele ediții ale proiectului voi avea invitați muzicieni care vor deveni, ei înșiși și instrumentele lor, personaje ale dramei. Pentru că drama doctorului Faustus, teama de ratare și disperarea artistului în criză sunt teme care m-au preocupat în tot acest timp trăit în teatru, aș putea spune că sunt 20 de ani de când pregătesc acest spectacol”, dezvăluie artistul. Proiect de autor, ”Doctor Faustus – live drama music show” se bazează exclusiv pe muzica originală compusă de Levente Kocsárdi  pentru acest spectacol ce exploatează o operă fundamentală a literaturii. Universul vizual al spectacolului este creația scenografului Mihai Donici.

”Doctor Faustus – live drama music show” este un spectacol produs de Asociația Culturală Arte-Factum. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Centrului de Cultură și Artă  al Județului Timiș. Parteneri: Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Fundația Timișoara ’89.

Număr de vizualizări :765


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro