Spectacolul ”Anul dispărut. 200/7 ”, la Teatrul Mic

nov. 4th, 2017 | By | Category: Eveniment

Pe 7 și 12 noiembrie 2017, ora 19.00, Teatrul Mic vă invită la cea de-a noua premieră a stagiunii 2017/2018, spectacolul ”Anul dispărut. 200/7 ” de Peca Ștefan și regizat de Ana Mărgineanu. ”Anul dispărut. 200/7” încheie trilogia ”Anul dispărut” și urmează primelor două spectacole: ”Anul dispărut. 1989 ”și ”Anul dispărut. 1996”.

Întregul proiect reprezintă micro-exerciții de memorie și constă în recuperarea simbolică a trei ani din ultimele trei decade – anii `80, `90 și 2000, conform afirmațiilor regizorului Ana Mărgineanu. Ineditul spectacolului Anul dispărut. 200/7, dar și al celorlalte două, constă în implicarea spectatorilor în spațiul de joc, în urma unei trageri la sorți derulate la începutul spectacolului. Astfel, aceștia vor avea șansa unică de a asista la scenele derulate în spații alternative, în paralel cu povestea principală de pe scenă, mai exact în cabina actorilor și în cabina de regie tehnică, fiind martorii din umbră ai dramelor personajelor.

În anul 2007 România a intrat în Uniunea Europeană, orașul Sibiu a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană, Tony Blair demisionează din funcția de Prim-ministru al Marii Britanii, regizorul Cristian Mungiu câștigă trofeul Palme D`Or la Cannes cu filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile. În prezent s-au împlinit 10 ani de hashtag, 10 ani  de când totul se află cu ajutorul tehnologiei, a Wi-Fi-ului, a smartphone-urilor, a rețelelor de socializare.

Suntem tehnologie, respirăm tehnologie (Peca Ștefan).

Dacă în Anul dispărut. 1989, a cărui premieră a avut loc tot la Teatrul Mic, în data de 19 decembrie 2015, în prim-plan sunt evenimentele din decembrie 1989 și cele care le-au precedat Revoluției, iar în Anul dispărut. 1996, montat de acestă dată la Teatrul Tineretului de la Piatra Neamț, sunt readuse în context evenimentele anilor `90, în spectacolul Anul dispărut. 200/7 sunt conturate evenimentele social-politice ale ultimilor 10 ani, suprinse mai ales în mediul virtual și pe toate platformele de socializare, semnalate cu simbolul # și etichetate cu hashtag.

ANUL DISPĂRUT. 200/7

de Peca Ștefan

Regia: Ana Mărgineanu

Scenografia: Arh. Gabi Albu

Coregrafia: Andreea Duţă

Video design: Cinty Ionescu

Distribuție: Gheorghe Visu, Maria Ploae, Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache, Virgil Aioanei, Ștefan Lupu, Marian Olteanu, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Silvana Mihai.

Biletele sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Teatrului Mic (Strada Constantin Mille, Nr. 14-16) și online pe www.bilet.ro.

Număr de vizualizări :770


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro