Scriitori contemporani la muzeu” în duo: Moni Stănilă & Alexandru Vakulovski

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, începând cu ora 13.00, la MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8), Scriitori contemporani la muzeu” în duo: Moni Stănilă & Alexandru Vakulovski vă vor întâmpina la muzeu pentru a parcurge împreună istoriile literaturii române. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

MONI STĂNILĂ s-a născut în Tomeşti, judeţul Timiş, 1978. A studiat teologie ortodoxă la Timişoara şi Sibiu. În prezent e editorialistă la „Timpul de dimineață” și organizează, împreună cu Alexandru Vakulovski, Cenaclul Republica. Locuiește de mai mulți ani în Chișinău, Republica Moldova. A publicat jurnalul de convertire „Iconostas” (Graphe, 2007); volumele de poezie „Postoi parovoz.
Confesiunile dogmatistei” (Ninpress-Charmides, 2009); „Sagarmatha” (Tracus Arte, 2012), „Colonia fabricii” (Cartea Românească, 2015) şi romanul „Al 4-lea” (Tracus Arte, 2013).

ALEXANDRU VAKULOVSKI s-a născut la 9 aprilie 1978 în Antonești/Suvorov în URSS, astăzi Ștefan Vodă în Republica Moldova. Este un blogger, eseist, critic literar, poet, publicist, prozator și traducător român din Republica Moldova. Este considerat unul dintre cei mai promițători și mai „controversați” scriitori ai „generației tinere”. S-a remarcat prin scriitura dură, cu limbaj licențios și prin faptul că interdicția de ședere în România pe care a primit-o în 2009 a stârnit solidaritatea unui număr impresionant de personalități culturale care i-au susținut cauza, determinând autoritățile să urgenteze procedurile de acordare a cetățeniei române. Este redactorul uneia dintre primele publicații culturale on-line de limbă română, revista Tiuk! (k-avem kef)”, pe care-a fondat-o împreună cu fratele său Mihail Vakulovski (scriitor, blogger, eseist și traducător), graficianul Dan Perjovschi și Viorel Ciama. A pus bazele cenaKLU-lui KLU și este un important traducător din limba rusă. Cărți publicate – „Pizdeț” (roman), 2002, debut, roman (pe site-ul Poezie.ro), „Oedip regele mamei lui Freud”, Editura Aula, Brașov, 2002; „Ruperea”, „Ridicat De La Insuși”, Bucuresti, 2002; „Letopizdeț. Cactuși albi pentru iubita mea”, IDEA Design&Print, Cluj, 2004, „ecstasy” (poezie), Editura Pontica, Bucuresti, 2005; „TU”, împreună cu Mihail Vakulovski, Biblioteca de poezie, București, 2002; „Bong” (roman, Editura Polirom, Iasi, 2007). „157 de trepte spre iad sau Salvați-mă la Roșia Montană”, (roman), Editura Cartier, 2010; „Dați foc la cărți”, Editura Tractus Arte, 2012; „Afganii”, Tracus Arte, Bucuresti, 2016.

Număr de vizualizări :1041


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro