Scriitoarea și criticul de artă Catherine Millet vine pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017, începând cu ora 11:30, Editura Vellant lansează volumul „Arta contemporană. Istorie și geografie” la standul editurii din cadrul Târgului Gaudeamus. Volumul „Arta contemporană. Istorie și geografie” reconstituie genealogia artei contemporane și îi identifică specificitățile, atît de întrepătrunse cu mecanismele care animă astăzi societatea. Pentru cei care se aventurează în lumea artei, această carte este un ghid: ea oferă sisteme de referință într-un context plin de alternative.

Critic de artă și curator, Catherine Millet este redactor-șef al prestigioasei reviste Art Press, pe care a fondat-o în 1972. Este autoarea a opt lucrări de teoria artei, printre care „Yves Klein”, „Le Critique d’art s’expose” sau „L’Art contemporain en France”.

La evenimentul de lansare vor mai participa Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

În aceeasi zi, Catherine Millet va fi prezentă, de la ora 17:00, la Institutului Francez București pentru a doua lansare a cărții, „Arta contemporană. Istorie și Geografie” și pentru a susține conferința, „Art Press și arta contemporană în Europa de Est”.

Conferința va pune în evidență felul în care una dintre cele mai influente reviste de artă recepționează și reflectă fenomenul artei contemporane din Europa de Est și implicit din România.

Pe lângă autoare, la conferință, vor mai participa George Banu, membru de onoare al Academiei Române, Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului.

Eveniment organizat cu ajutorul Ambasadei Franței, Institutului Francez București și al Asociației Inter Arte.

Parteneri: Muzeul de Artă RecentăCărturești, Mobius GalleryElefant.ro.

Număr de vizualizări :1073


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro