Prezentarea volumului ”Rugăciunile amvonului – după cele mai vechi manuscrise litugice de limbă greacă (sec. VII – XII)”, la Librăria Sophia

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 27 noiembrie 2017, ora 18.00, Librăria Sophia vă invită  la prezentarea volumului ”Rugăciunile amvonului – după cele mai vechi manuscrise litugice de limbă greacă (sec. VII – XII)”. Prefață de prof. univ. dr. pr. Viorel Sava. Note și postfață de protopresbiter dr. Gabriel Mândrilă. Invitaţi: pr.prof.univ.dr. Viorel Sava – Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iaşi şi Vladimir Bulat, critic şi istoric de artă.

„Rugăciunile Amvonului şi-au făcut deja reintrarea în istoria liturgică, care se ocupă totodată nu doar cu trecutul, ci şi cu prezentul. Ne respectăm trecutul nu pentru că e trecut, ci pentru că este trecutul nostru, din care izvorăște tradiţia ce ne-a condus, bine sau rău, aici, unde ne aflăm acum.”
Robert F. Taft, S.J.

„Traducerea acestor rugăciuni în limba română şi adunarea lor într‑un singur volum constituie o premie­ră pentru literatura teologico‑liturgică românească. (…) Este necesar să evidenţiem echilibrul din punct de vedere literar între fidelitatea textelor faţă de spiritul limbii liturgice şi dinamica limbii române.”
Prof. univ. dr. pr. Viorel Sava

Număr de vizualizări :906


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro