Poetul romașcan Emilian Pal lansează un nou volum de poezii

nov. 28th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 8 decembrie 2017, de la ora 18.00, în cel mai autentic spațiul cultural alternativ din Roman, Terra Peutique Pub (la etaj), Asociația Anima Intelligentia organizează evenimentul de lansare al celui mai recent volum de poezii Emilian Pal, ”Tot ce atingeam se prefăcea în oameni”.

„Am lucrat la manuscrisul acestui volum un an de zile. Un an de zile în care am lucrat pe text și am avut senzația că tai în carne vie, pentru că, subiectiv cum mă știu, mi-e greu să renunț la ceea ce am scris, în favoarea unui text limpede. Un an de zile în care am schimbat manuscrisul din temelii de vreo șase ori și cred că îl mai schimbam, dacă nu-i venea sorocul. Un an de zile de frustrări, în care m-am întrebat dacă nu cumva am dat în mania publicatului, dacă nu cumva am prea puțin lucruri importante de spus, astfel încât să fie suportate de cerneala printului.” – Emilian Pal

Volumul Tot ce atingeam se prefăcea în oameni a apărut în luna noiembrie a acestui an, la editura Tracus Arte, sub coordonarea lui Teodor Dună, ilustrația copertei fiind semnată de artista Smaranda Isar.

La evenimentul de lansare, vor fi alături de autor, pentru a prezenta cartea, redactorul volumului, poetul Teodor Dună și Alina Purcaru – jurnalist, critic literar și scriitoare.

„Confesivă în doze suportabile, imaginativă cât să nu alunece într-un vizionarism excesiv, poezia lui Emilian Pal rămâne dependentă de singurătate, de marginalitate, de trăirea, la cote paroxistice, a dispariției umanității.

Odată cu acest al treilea volum publicat, tot ce atingeam se prefăcea în oameni, am certitudinea că Emilian Pal este unul dintre cei mai valoroși poeți afirmați în ultimii ani în literatura română. ” – Teodor Dună

Tot ce atingeam se prefăcea în oameni este cel de-al treilea volum de poezii lansat de Emilian Pal, după volumul de debut, din 2015, Fortral, apărut tot la editura Tracus Arte și Dumnezeu ne iubește în Braille, din 2016, editat de Asociația Cetatea Nouă.
Despre Emilian Pal

Emilian Valeriu Pal s-a născut pe 18 noiembrie 1979, la Iaşi. A absolvit Colegiul Național Catolic din Bacău şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În perioada 2001 – 2014 a fost redactor, reporter și fotoreporter al cotidianului „Ziarul de Roman”, iar în prezent este redactor și reporter de televiziune.

A publicat proză și poezie în reviste precum Tiuk, Oglinda literară, Tomis, Verso, Liternet.

În 2014 a câștigat Premiul Național de Poezie „Traian T. Coşovei”. În 2015 a fost nominalizat, cu volumul de debut, Fortral, la Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Prima (Botoșani) si la Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Despre Asociația Anima Intelligentia

Asociația Anima Intelligentia este un ONG dedicat dezvoltării emoționale, educaționale, personale și socio-culturale a tinerilor din Roman și din zona Moldovei.

În perioada 27-28 mai 2017, asociația a organizat, la Roman, Blecher Fest 2017– prima ediție a festivalului internațional dedicat genialității scriitorului romașcan de origine evreiască, Max Blecher.

Număr de vizualizări :1100


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro