Peste 50 de jurnaliști germani, la conferința de presă dedicată proiectului „România, țară invitată de onoare la Leipziger Buchmesse 2018”

nov. 21st, 2017 | By | Category: Postcard

Miercuri, 22 noiembrie 2017, începând cu ora 11.00, la Berlin va avea loc o conferință de presă dedicată proiectului „România, țară invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, ediția 2018” (Leipziger Buchmesse). Evenimentul este plănuit să aibă loc chiar la sediul Ambasadei României în Germania (Dorotheenstraße 62-66, 10117 Berlin), în prezența E.S. Domnul Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Germania, a lui Oliver Zille – directorul Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, a Ioanei Gruenwald – curatoarea proiectului, și a lui Ernest Wichner – scriitor și traducător; moderator va fi Robert Schwartz, din partea Deutsche Welle, iar publicistul și traducătorul Georg Aescht va susține un scurt moment de lectură publică din cărți semnate de autori români contemporani.

Evenimentul, organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în colaborare cu Ambasada României în Germania, Institutul Cultural Român de la Berlin și Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, își propune să le ofere celor peste 50 de jurnaliști germani care au confirmat participarea noutăți legate de stadiul pregătirilor pentru prezența României ca țară invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig (Leipziger Buchmesse), ediția 2018.

Anul viitor, în perioada 15-18 martie, România va fi țară invitată de onoare a unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Leipziger Buchmesse. Cu această ocazie, în cadrul târgului, atât la standul României, cât și în spațiile de evenimente, dar și în spații cunoscute din Leipzig, vor avea loc peste 50 de evenimente care au în vedere promovarea autorilor români contemporani. Peste 40 de traduceri din literatura română vor apărea până la debutul ediției din 2018 a cunoscutului târg de carte. Majoritatea evenimentelor vor fi axate pe promovarea acestor noi apariții, sprijinite în marea majoritate de Centrul Național al Cărții din cadrul Institutului Cultural Român.

România a mai fost țară invitată de onoare a cunoscutului târg de carte din Leipzig în 1998.

Număr de vizualizări :832


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro