PEN România anunță lista nominalizărilor pentru Premiul PEN România 2017

nov. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

Premiul PEN România se acordă unei cărți apărute în anul anterior, care exprimă în paginile sale, indiferent de genul abordat dar de o manieră înalt estetică și morală, valorile de implicare civică, libertate a cuvântului, promovarea democrației, păstrarea memoriei colective, apărarea drepturilor omului etc,  idei susținute pe plan mondial de organizația PEN Internațional. Juriul – alcătuit din Gabriela Adameșteanu, Magda Cârneci, Adina Dinițoiu, Caius Dobrescu și Radu Vancu – a selectat lista scurtă a nominalizărilor.

Nominalizările sunt (în ordine alfabetică):

Ruxandra Cesereanu Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX, Polirom, 2016

Radu Pavel Gheo, Disco Titanic, roman, Polirom, 2016
Andrei Oișteanu, Sexualitate și societate: istorie, religie și literatură, Polirom, 2016
Marta Petreu, Generația ʼ27 între Holocaust și Gulag.eseu, Polirom, 2016
Andrei Pleșu, Neliniști vechi și noi, eseu, Humanitas, 2016

Câștigătorul premiului PEN România va fi anunțat în data de 25 noiembrie 2017, în cadrul târgului de carte Gaudeamus de la București.

Număr de vizualizări :1124


One Comment to “PEN România anunță lista nominalizărilor pentru Premiul PEN România 2017”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro