Medalion Șerban Ionescu, la MNLR

nov. 14th, 2017 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 18.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu 8 (în spatele Bisericii Albe), Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o seară dedicată memoriei actorului Șerban Ionescu, de la dispariția căruia pe 21 noiembrie 2017 se vor împlini cinci ani. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

În cadrul acestei seri vor fi expuse câteva portrete ale lui Șerban Ionescu, în viziunea pictorului Valeriu Mladin, va avea loc un scurt moment muzical-artistic susținut de Iosif și Anastasia Constantinescu și, de asemenea, vor aduce un omagiu prin cuvântul lor prieteni, colegi de breaslă, oameni care l-au apreciat și îndrăgit pe cunoscutul actor, făcând o trecere în revistă a momentelor importante din viața acestuia. De asemenea, în avanpremieră, veți avea șansa de a viziona documentarul realizat de Casa de producție TVR – In Memoriam Șerban Ionescu în cadrul acestei seri speciale.

„Zic eu că actoria e o profesie pentru rari… E foarte greu să storci dintr-un text vitalităţi pe care alţii nu le bănuiesc. E o bucurie la care n-am vrut să renunţ şi la care n-o să renunţ niciodată, chiar dacă are şi tristeţi, ba cred că de ce mai multe ori are tristeţi şi suferinţe foarte profunde. N-am eu îndemânare, dar, dacă m-aş apuca să scriu, aş scrie o carte despre profesiunea de actor. Ce implică ea, cât e de traumatizantă pentru cel care o practică. De ce? Pentru că lucrezi cu nervii tăi, cu conştiinţa ta, cu sângele tău, cu adrenalina ta, cu sufletul tău, cu plămânii tăi, cu ficatul, cu tot. E un instrument care se consumă, se erodează… Şi întotdeauna când te apuci de altceva instrumentul trebuie să fie proaspăt”, mărturisea într-un interviu Șerban Ionescu.

Număr de vizualizări :624


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro