spot_img

Master class și concerte de muzică de cameră, susținute de prof. Sergiu Cârstea și Busina Brass Quintet, la Ierusalim și Raanana

În perioada 14 – 15 noiembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centrul de Muzică din Raanana și Centrul de Muzică din Ierusalim, organizează o serie de master classes și concerte de muzică de cameră, cu participarea membrilor Busina Brass Quintet: prof. Sergiu Cârstea (România) – trompetă,  Daniel Molnar – corn francez, Ivan Bosnjak –trombon, Zeljko Kertez – tubă, artist invitat din Israel – Tamir Akta, trompetă. Cu sprijinul ICR Tel Aviv, prof. Sergiu Cârstea va fi prezent în Israel și va susține, totodată, o serie de master classes și lecții zilnice cu studenții Centrului de Muzică din Raanana, între 13 și 15 noiembrie.

Programul concertelor:

Marți, 14 noiembrie 2017, ora 20:30, Centrul de Muzică din Ierusalim (Mishkenot Sha’ananim)

Charpentier: Prelude from Te Deum

J. S. Bach: Schafe koennen sicher weiden

G. Bizet: Carmen Suite

D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava

M. Prohaska: U Arboretumu

J. Williams: Harry Potter

J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March)

Trad: St. James infirmary, When the saints go marching in, Hava Nagila, Amazing Grace

Ramin Djawadi: Game of Thrones (cu studenții Centrului de Muzică din Ierusalim)

Intrarea la concert va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 19:30, Centrul de Muzică din Raanana

Charpentier: Prelude from Te Deum

J. S. Bach: Schafe koennen sicher weiden

G. Bizet: Carmen Suite

D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava

M. Prohaska: U Arboretumu

J. Williams: Harry Potter

J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March)

Trad: St. James infirmary, When the saints go marching in, Hava Nagila, Amazing Grace

Ramin Djawadi: Game of Thrones

Bilete: tel. *8864 sau online

tickets.raanana.muni.il/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%94/?id=4696

Prof. Sergiu Cârstea s-a născut la Cușmirca (R. Moldova) în 1958. A studiat muzica la Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Chișinău, apoi a urmat studiile masterale la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris cu profesorii P. Thibaud, A. Cure, J. Douay.

Cariera sa interpretativă cuprinde colaborări îndelungate ca șef partisă trompetă la Filarmonica de Stat din Chișinău, Filarmonica de stat „Banatul” din Timișoara și Opera de Stat din Timișoara, unde este angajat în prezent. Ca solist, Sergiu Cârstea este prezent pe scene din Franța, Italia, Germania, Canada, Austria, Spania, Croația, Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria și Romania, atât în recitaluri solo cât și cu acompaniament. Participă constant la festivaluri și workshop-uri de muzică din România și din alte țări.

În perioada 1992 – 1993 a fost director artistic al Filarmonicii de Stat din Chișinău.

Din activitatea sa didactică (profesor de trompetă) menționăm: Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara (2000-prezent), Universitatea Națională de Muzică din București (2014 – prezent), Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu” din Chișinău și Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. De asemenea, prof. Sergiu Cârstea susține numeroase cursuri și master classes de măiestrie interpretativă în România și în străinătate.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508