Master class și concerte de muzică de cameră, susținute de prof. Sergiu Cârstea și Busina Brass Quintet, la Ierusalim și Raanana

nov. 14th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 14 – 15 noiembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centrul de Muzică din Raanana și Centrul de Muzică din Ierusalim, organizează o serie de master classes și concerte de muzică de cameră, cu participarea membrilor Busina Brass Quintet: prof. Sergiu Cârstea (România) – trompetă,  Daniel Molnar – corn francez, Ivan Bosnjak –trombon, Zeljko Kertez – tubă, artist invitat din Israel – Tamir Akta, trompetă. Cu sprijinul ICR Tel Aviv, prof. Sergiu Cârstea va fi prezent în Israel și va susține, totodată, o serie de master classes și lecții zilnice cu studenții Centrului de Muzică din Raanana, între 13 și 15 noiembrie.

Programul concertelor:

Marți, 14 noiembrie 2017, ora 20:30, Centrul de Muzică din Ierusalim (Mishkenot Sha’ananim)

Charpentier: Prelude from Te Deum

J. S. Bach: Schafe koennen sicher weiden

G. Bizet: Carmen Suite

D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava

M. Prohaska: U Arboretumu

J. Williams: Harry Potter

J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March)

Trad: St. James infirmary, When the saints go marching in, Hava Nagila, Amazing Grace

Ramin Djawadi: Game of Thrones (cu studenții Centrului de Muzică din Ierusalim)

Intrarea la concert va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 19:30, Centrul de Muzică din Raanana

Charpentier: Prelude from Te Deum

J. S. Bach: Schafe koennen sicher weiden

G. Bizet: Carmen Suite

D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava

M. Prohaska: U Arboretumu

J. Williams: Harry Potter

J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March)

Trad: St. James infirmary, When the saints go marching in, Hava Nagila, Amazing Grace

Ramin Djawadi: Game of Thrones

Bilete: tel. *8864 sau online

tickets.raanana.muni.il/%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%94/?id=4696

Prof. Sergiu Cârstea s-a născut la Cușmirca (R. Moldova) în 1958. A studiat muzica la Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Chișinău, apoi a urmat studiile masterale la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris cu profesorii P. Thibaud, A. Cure, J. Douay.

Cariera sa interpretativă cuprinde colaborări îndelungate ca șef partisă trompetă la Filarmonica de Stat din Chișinău, Filarmonica de stat „Banatul” din Timișoara și Opera de Stat din Timișoara, unde este angajat în prezent. Ca solist, Sergiu Cârstea este prezent pe scene din Franța, Italia, Germania, Canada, Austria, Spania, Croația, Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria și Romania, atât în recitaluri solo cât și cu acompaniament. Participă constant la festivaluri și workshop-uri de muzică din România și din alte țări.

În perioada 1992 – 1993 a fost director artistic al Filarmonicii de Stat din Chișinău.

Din activitatea sa didactică (profesor de trompetă) menționăm: Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara (2000-prezent), Universitatea Națională de Muzică din București (2014 – prezent), Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu” din Chișinău și Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. De asemenea, prof. Sergiu Cârstea susține numeroase cursuri și master classes de măiestrie interpretativă în România și în străinătate.

Număr de vizualizări :503


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro