Lansarea volumului ”Două femei. Nuvelă în trei părți și un epilog”, de Dan Căpățână

nov. 14th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 16 noiembrie 2017, ora 17.0, la Librăria „Mihail Sadoveanu” (Str. Edgar Quinet 10), editura Meronia vă invită la lansarea volumului ”Două femei. Nuvelă în trei părți și un epilog”, de Dan Căpățână. Lansarea cărții va avea loc în prezența autorului. Prezintă criticul Alex Ștefănescu.

„De ce ratasem amândouă? Unde și cum pierise iubirea lui față de mine, față de ea? De ce nu se luptase el pentru a-și menține și chiar amplifica dragostea față de oricare din noi două? Niciuna dintre noi nu îl înșelasem, îi dăruisem tot ce aveam mai bun. Și atunci?”

O întrebare ce obsedează două femei frumoase, seducătoare, inteligente, care au avut șansa – sau neșansa – să iubească același bărbat, de amândouă pierdut.

O poveste captivantă, în care autorul-narator, întâmplător convertit în confident –  detașat, dar nu rece, atent, dar niciodată indiscret, sobru, dar nu pedant, ironic, dar nu caustic, ci mereu cordial – vorbește deopotrivă despre oameni în general și despre timpul nostru, fără a apăsa excesiv pe vreo pedală.

O poveste despre iubiri eșuate, dar și despre speranțe renăscute. Încheiată sub semnul lui LOVE IS ALL de pe tricourile tinerilor, ne încredințează că povestea va putea fi iarăși și iarăși rescrisă.

În același timp, o mărturisire despre cum se poate scrie o carte care să fie savurată de cei care iubesc literatura și…oamenii.

Număr de vizualizări :523


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro