Lansarea volumului ””Nu mai știm; cine suntem ”de Cyrill Stieger, la Universitatea Viena

nov. 14th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri,  15 noiembrie 2017, de la ora 18.00, la Institutul de Istorie Est-Europeană a Universităţii din Viena are loc lansarea volumului ”Wir wissen nicht mehr; wer wir sind / Nu mai știm; cine suntem”, apărut recent la editura vieneză Zsolnay. Prezentarea cărţii va fi realizată de autorul Cyrill Stieger în dialog cu prof. univ. Oliver Jens Schmitt.

Volumul este rezultatul cercetării întreprinse de dr. Cyrill Stieger despre minorităţile din Balcani şi cuprinde un capitol despre istroromânii din Croaţia. Autorul a călătorit prin Europa Centrală și de Est, descoperind o lume fascinantă, dar pe cale de dispariție. Zona balcanică este regiunea cu cele mai multe minorități etnice, religioase și lingvistice: de la minorităţile din sud-vestul Republicii Macedonia (Torbeschen/Torbeshi), la cele din nordul Greciei convertite la islam (Pomaken) şi până la comunităţile de aromâni creștini ‒ nimeni nu le cunoaște atât de bine ca Cyrill Stieger, care a fost timp de 29 de ani corespondent al publicaţiei  Neue Züricher Zeitung.

Cyrill Stieger s-a născut în 1950 în localitatea Oberriet din Elveţia şi a studiat Filologie Slavă şi Istoria Europei de Est la Zürich şi Zagreb. Ulterior a fost angajat al Ambasadei Elveţiei la Moscova. Între anii 1986 şi 2015 a fost redactor de ştiri externe şi corespondent al publicaţiei Neue Züricher Zeitung. În prezent este stabilit la Zürich.

Oliver Jens Schmitt Austria

Evenimentul este organizat de editura Zsolnay şi Institutul de Istorie Est-Europeană a Universităţii din Viena în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena şi Ambasada Elveţiei de la Viena.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :434


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro