Lansarea cărții ”Prozator din silă. Viorel Marineasa în dialog cu Robert Șerban”, la librăria ”La Două Bufnițe”

nov. 14th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 14 noiembrie 2017, de la ora 18.00, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11) va avea loc lansarea cărții ”Prozator din silă. Viorel Marineasa în dialog cu Robert Șerban”, apărută la editura Casa de Pariuri Literare.

”Mă pun greu în situația de a scrie. Fiind un noctambul, am scris multă vreme numai noaptea. Mai nou, în detrimental scrisului, îmi place să trăiesc pur și simplu. Să trăiesc bucurii mici și calme. (Probabil că se apropie funia de par). Să mă plimb printr-o livadă sau în cartiere mărginașe, să mă uit la un concurs de atletism sau la un meci de rugby, să mănânc agrișe, prune necoapte, dovlecel pane. Să observ mierlele și guguștiucii. Ce dulcegării! Compunere de clasa a IV-a. Da, mă întrebai de scris. Laptopul mi-a cam stricat stilul. Înainte îmi plăcea să scriu cu un pix care să alunece pe hârtie. Cum ar veni, să-și facă aproape singur datoria. Dacă nimereai o mina care se împotmolea, se ducea naibii și clipa de grație. Acum umplu agende, hârtii disparate cu documentarea, cu schițe și planuri, cu profilul personajelor, cu nuclee epice, cu pasaje ca și finite, dar care nu și-au găsit încă plasamentul. Apoi leptopuiesc.” Viorel Marineasa, despre scris.

Număr de vizualizări :573


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro