Concursul Național de Proză Scurtă „Nicolae Velea”

nov. 19th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 15 august-15 octombrie 2017, a avut loc concursul de proză scurtă „Nicolae Velea”, ediția 2017.  Concursul a fost organizat de revista Arena literară și Asociația Difuzorilor și Editorilor-Patronat al Cărții. AgențiadeCarte.ro vă prezintă câștigătorii concursului.

Juriul format din scriitorii Aureliu Goci – președinte, Victoria Milescu, Paula Romanescu, Victor Atanasiu, Nicolae Dan Fruntelată, Lucian Gruia, Emil Lungeanu și Gelu Negrea, în urma deliberărilor privind cele 115 proze primite în concurs până pe data de 15 octombrie 2017, a stabilit autorii clasați pe primele locuri, în următoarea ordine:

Premiul I: Mihail Soare, Pitești, pentru proza „Frizerul, cu viața și morțile lui;

Premiul II: Costel Stancu, Reșița, pentru proza „Flori de cireș”;

Premiul III: Florin Anghel Vedeanu, București, pentru proza „Dica”

Premiul special al juriului:

1.Maria Ileana Tănase, București, pentru proza „Domnul cu florile”;

2.Gabriela Banu, București, pentru proza „Burlescă”;

3.Isabela Brănescu, București, pentru proza „A sosit timpul amintirilor”

S-au acordat și zece mențiuni.

Totodată, juriul a recomandat organizatorilor și editorului (Editura Betta, director Nicolae Roșu), ca pe lângă textele laureaților, alte 50 proze prezente în concurs să fie incluse în antologia editată cu această ocazie.

Lansarea Antologiei „Prozatori în ARENĂ”, editată în urma acestui concurs, va avea loc în cadrul Târgului Internațional „Gaudeamus”, în ziua de 26 noiembrie 2017, orele 12.00, Complex Romexpo, Pavilion Central, nivel 7.7.0, stand 339 (Sala „Mircea Sântimbreanu”) și va fi urmată de festivitatea de premiere a Laureaților Concursului.

Organizatorii evenimentului:

Revista „Arena Literară” – Director Nicolae Roșu

Asociația Difuzorilor și Editorilor-Patronat al Cărții – Președinte Lucia Ovezea

Număr de vizualizări :1467


One Comment to “Concursul Național de Proză Scurtă „Nicolae Velea””

  1. nero spune:

    FELICITARI CASTIGATORILOR, LAUDE JURATILOR, VAE VICTIS!

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro