Bogdan-Alexandru Stănescu, invitat la ”Observator Lyceum”

nov. 14th, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 18.00, va avea loc cea de-a doua ediție a întâlnirilor ”Observator Lyceum”, avându-l ca invitat pe scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu. Proiectul este inițiat de revista Observator Cultural – cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române – și a debutat în luna mai a acestui an, printr-un dialog cu  scriitorul Octavian Soviany – laureat al primei ediții a Premiului Observator Lyceum – și sculptorul Mircea Roman (care a realizat trofeul Observator Lyceum 2017). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Scopul acestor întâlniri este de a crea o platformă de comunicare între scriitori români contemporani și cititori tineri, aflați la început de drum, din dorința de a-i apropia cât mai mult de literatura română și de a le cultiva pasiunea pentru lectură. La întâlniri participă elevi de la licee din București, unii dintre ei membri ai juriului care acordă Premiul Observator Lyceumpentru proză, inițiat în 2016 și decernat anual, în cadrul Galei Premiilor Observator Cultural (în 2016, câștigător a fost Octavian Soviany, pentru romanul Moartea lui Siegfried, Editura Cartea Românească, iar în 2017, Vlad Zografi, cu romanul Efectele secundare ale vieții, Editura Humanitas).

La cea de-a doua ediție a întâlnirilor Observator Lyceum, în dezbatere se va afla cel mai recent volum semnat de Bogdan-Alexandru Stănescu,Copilăria lui Kaspar Hauser, apărut anul acesta la Editura Polirom. Un bildungsroman atipic, Copilăria lui Kaspar Hauser este alcătuit din 12 povestiri cu același narator, fiind şi o reinterpretare a motivului literar al copilului crescut de lup. „Personajul meu îți arată lumea cu tot ce are ea, bun, rău, te trece prin tot felul de evenimente, prin care unii nu au avut norocul – sau ghinionul – de a trece.“ (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Număr de vizualizări :638


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro