Ateliere muzicale interactive pentru copii la Librăria ”La Două Bufnițe”, modulul #5

nov. 6th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 11 noiembrie.- 03 decembrie 2017, pe parcursul a patru săptămâni, Asociația Melopolis organizează, cu sprijinul librăriei ”La Două Bufnițe”, o nouă serie de întâlniri muzicale interactive destinate copiilor cu vârsta 3-5 ani și respectiv 6-10 ani.

Melopolis este o organizație care creează și dezvoltă programe de educație muzicală bazate pe joacă și experimentare activă pentru copii incepand cu vârsta de 3 ani. Considerăm că joaca este un mecanism de învățare, iar cea mai propice perioadă pentru asta este în copilărie. Noi gândim conceptul programelor, activitățile cu copiii și realizarea acestora, alegem materialele pe care le folosim la activități și încercăm să reciclăm creativ cât mai mult. Prin activitățile noastre ne propunem să completăm în mod practic ceea ce copiii învață în școală și grădiniță și să dăm astfel un sens noțiunilor teoretice.

În cadrul atelierelor, copiii

· vor construi instrumente muzicale din materiale reciclate,

· se vor familiariza cu modul în care se produc sunetele,

· se vor familiariza cu instrumentele din orchestră și rolul lor,

· vor descoperi care este rolul muzicii în filmele de animație,

· vor afla aspecte inedite din viața compozitorilor renumiți.

Toate acestea se vor defăşura într-o manieră interactivă, cu exemplificări video și audio. Copiii vor pleca acasă cu instrumentele confecționate.

La finalul modulului, duminică, 03 decembrie, împreună cu librăria La Două Bufnițe vom organiza un eveniment final, în cadrul căruia copii vor primi diplome de participare și o carte, care este inclusă în prețul atelierelor.

Atelierele vor avea loc în fiecare sâmbătă, timp de 4 săptămâni, după cum urmează:

· Grupa de vârstă 3 – 5 ani: în perioada 11.11., 18.11., 25.11. și 02.12., orele 11.00 – 12.00

· Grupa de vârstă 6 – 10 ani: în perioada 11.11., 18.11., 25.11. și 02.12., orele 12.30 – 13.30

· Duminică 03.12.2017 – ora 12.00 eveniment final în cadrul  Duminicii poveștilor la Bufnițe.

Costul celor  4 ateliere săptămânale și evenimentul final este de 110 de lei/copil și se achită la începutul primului atelier. În acest cost sunt incluse: cartea, diploma de participare și materialele folosite pentru confecționarea instrumentelor.

Părinții sunt invitați să exploreze cuibul bufnițelor pe durata atelierelor, iar pentru grupul destinat copiilor de 3-5 ani, prezența în atelier a unui însoțitor este de dorit.

Numărul de locuri este limitat.

Pentru înscriere și informații suplimentare: Dan Simion (dan@melopolis.ro, tel. 0741 121 098) sau Raluca Selejan (raluca.selejan@ladouabufnite.ro, tel. 0799 704 111).

Număr de vizualizări :571


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro