”Sfinxul din noi / L’esfinx interior”, de Màrius Torres

nov. 23rd, 2017 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meronia a apărut, în colecția „Biblioteca de Cultura Catalană, o antologie bilingvă  din creația poetului Màrius Torres.

Ar fi trebuit să fie un medic iubitor de poezie, dar tuberculoza pulmonară contractată la 25 de ani i-a adus internarea într-un sanatoriu pe care nu l-a mai părăsit până la moarte, în timp ce ravagiile războiului civil spaniol îi obligaseră familia și prietenii să se exileze. Singur în fața morții, Màrius Torres (1910-1942) s-a convertit în poetul liric cu care se mândrește orașul său natal, Lleida, poetul a cărui creație, dincolo de mode și timp, impresionează și astăzi prin profunzimea morală şi emoţională a conţinutului, ca și prin muzicalitatea versurilor – comparabilă cu a celor mai buni simbolişti.

Număr de vizualizări :829


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro