Proiecție de film, „Ana, mon amour” de Călin Peter Netzer, la MNLR

oct. 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 15 octombrie 2017, începând cu ora 19.30, în Sala Perpessicius, Str. Nicolae Crețulescu 8, MNLR a pregătit publicului său o nouă proiecție de film: „Ana, mon amour” de Călin Peter Netzer.

Toma o cunoaşte pe Ana pe când amândoi erau studenți la Facultatea de Litere. Ana are o tulburare nevrotică ușoară și suferă de atacuri de panică. Toma o urmărește în fiecare colț întunecat în care ea ajunge, și se luptă cu părinții lui când ei o resping. Acceptă să devină tată și se căsătorește cu ea, devine bona ei, șoferul ei, devine totul pentru ea. Toma pare să dețină controlul asupra relației, dar de fapt el doar gravitează în jurul unei femei pe care nu o poate înțelege, forțându-se până la limită, încercând să o salveze. Atunci când Ana își învinge temerile și se adaptează lumii exterioare, Toma rămâne singur, încercând să pună piesele puzzle-ului împreună, străduindu-se să înțeleagă vîrtejul prin care a trecut.

„Ana, mon amour” este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar și ceea ce nu a gândit i-a format viața. (Călin Peter Netzer)

CĂLIN PETER NETZER s-a născut în 1975 în Petrosani, România. În 1983 a imigrat în Germania împreună cu părinții săi, iar în 1994 s-a întors în Romania unde a urmat cursurile Facultății de Film din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică. Primele sale filme de scurt și lung metraj, ambele intitulate „Maria”, au fost selectate la festivaluri prestigioase și au câștigat premii la Locarno (Grand Prize of the Jury și Silver Leopards pentru actori). Lung metrajul a fost nominalizat pentru EFA Awards în 2003. Cel de-al doilea lung metraj, „Medalia de onoare” (2009), a fost selectat în peste 30 de festivaluri, a câștigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki și alte premii la festivalurile de la Turin, Miami, Durres, Los Angeles și Zagreb. „Pozitia Copilului” (2013), e cel de-al treilea film de lung metraj al său a primit Ursul de Aur la Berlinale, fiind singurul film românesc care a primit vreodată acest premiu. Cu filmul „Ana, mon amour” (2017), Călin se întoarce în selecția oficială a Festivalului Internațional de la Berlin.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, rezervările urmând a fi deschise tuturor celor interesați începând de astăzi. Rezervările se pot face exclusiv la adresa de e-mail andreea.draghicescu.proiecte@gmail.com.

Număr de vizualizări :613


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro