Sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 18.00, la Palatul Suțu, din Bulevardul Ion C. Brătianu nr. 2, va avea loc spectacolul-atelier ”Istoria prin ochii mei”.Spectacolul-atelier a fost conceput în cadrul proiectului ”Arta prin ochii copiilor”, coordonat de Asociația Transcena și realizat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Muzeul Municipiului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. El reunește rezultatele celor trei grupuri de creație pe teme muzeale care s-au derulat în perioada iulie-septembrie 2017 în Școala Gimnalizală Petrache Poenaru și în Școala Gimnazială nr. 136.
Proiectul ”Arta prin ochii copiilor” are drept scop stimularea interesului pentru artă și istorie al copiilor provenind din medii defavorizate prin combinarea poveștilor obiectelor de muzeu cu arta dramatică. Au fost selectate un număr de 6 obiecte din patrimoniul Muzeului Municipiului București care au constituit punctul de pornire al construirii unor mici spectacole de teatru. Pentru fiecare obiect de muzeu s-a realizat o documentare pentru crearea poveștii obiectului. Povestea unui obiect de muzeu cuprinde date despre creator și despre contextul istoric în care a a fost creat obiectul de patrimoniu, context care include și elemente de viață cotidiană a epocii. Înaintea derulării atelierelor, copii participanți au vizitat muzeele în care se află obiectele de patrimoniu selectate în cadrul proiectului. Până acum s-au derulat trei ateliere din cele șase programate, în cadrul Cluburilor de Educație Alternativă ale partenerului Policy Center for Roma and Minorities din școlile nr. 136 și Petrache Poenaru din cartierul Ferentari.
Pornind de la obiectele selectate, copiii, împreună cu speciliștii Transcena au construit mici scenarii. Scenariile pieselor de teatru au fost create de copii, plecând de la modul în care ei s-au raportat la obiectul de muzeu și a poveștii sale.
Coordonator proiect: Asociația Transcena
Parteneri: Muzeul Municipiului București și Policy Center for Roma and Minorities
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.