O noua carte semnată de scriitoarea Angela Baciu: “Charli. Rue Sainte–Catherine 34”

oct. 30th, 2017 | By | Category: Agenda de carte

Concursul de Poezie intitulat „Lidia Vianu Translates” se ține în luna mai a fiecărui an. Concursul este organizat și sponsorizat de către Societatea Muzicală. El este sprijinit, de asemenea, de către Institutul Cultural Român, British Council și Uniunea Scriitorilor din România. Pentru anul 2017, câștigătorii sunt Angela Baciu și Petruț Dinu. Cartea Angelei Baciu a apărut pe hârtie la Editura “Integral” și apare acum online la Contemporary Literature Press.

***

“Charli. Rue Sainte–Catherine 34”, Editura “Integral”

LIDIA VIANU TRANSLATES

Parallel Texts. English and Romanian
ISBN 978-606-760-125-1

Editat de Lidia Vianu

***

Cartea lui Petruț Dinu va fi foarte curând publicată online.

Ambele apar ca texte paralele, în limbile română și engleză.

Scopul acestui concurs este să clădească o punte de legătură între poezia românească și toți iubitorii de poezie din lume care cunosc limba engleză.

Lidia Vianu Translates. Angela Baciu: Charli. Rue Sainte–Catherine 34, s-a lansat oficial pe 25 octombrie 2017, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:

http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-translates-baciu.html

Editura pentru Literatură Contemporană vă invită să accesați website–ulwww.editura.mttlc.ro.

Editura publică lucrări atât în limba engleză cât și în limba română. Pentru sugestii sau comentarii, vă rugăm adresați–vă Editurii, lidia.vianu@mttlc.ro.

***

Scurta prezentare a cărții Charli. Rue Sainte–Catherine 34

“Micul grupaj dintr-o călătorie de câteva zile la Bruxelles, scris pe nerăsuflate într-un interval de cateva ore de poeta Angela Baciu, în boulangeria “Charli” de pe Rue Sainte-Catherine 34, cuprinde impresii imediate, bliţ-zuri , ca şi cum autorul şi-ar face zeci de selfiuri să se imortalizeze pe sine într-o lume plină de culoare, de nuanţe, de expresii inedite pe plaiurile noastre româneşti. Se pare că singurele curele de siguranţă în acest veac de paradis şi catastrofă sînt: mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor, gustul de croissant şi chipul bunicii Sofia…ca o asigurare că lumea-i peste tot la fel.”

Angela Baciu sa născut pe 14 martie. Este poetă, prozatoare, publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iaşi. A publicat în jur de 17 cărţi, printre care: Maci în noiembrie (1997), Trei zile din acel septembrie (2003), Tinereţe cu osingură ieşire (2004), De mîine pînă mai ieri alaltăieri (2007), Mărturii dintre milenii ( 2012), Despre cum nu am ratat o literatură grozavă(2015), 4 zile cu nora (2015), mai dragut decit dostoievski de Nora Iuga si Angela Baciu (2017), Charli. Rue Sainte–Catherine 34 (2017).

Pentru comenzi intrati pe site-ul Editurii Integral

http://eintegral.ro/charli-rue-sainte-catherine-34

Număr de vizualizări :1301


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro