Lansarea unui nou număr al revistei ”Manifest Românește”

oct. 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Duminică, 15 octombrie 2017, între orele 11.30 şi 13.30, Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti vă invită la evenimentul de lansare a unui nou număr din revista ”Manifest Românește”. Ce este mai propriu unui tânăr decât verbul, acțiunea? Și, pentru un popor, ce carte de vizită este mai convingătoare decât o cultură afirmând, mereu cinstit, spiritul naţional?

Revista Manifest Românește se constituie într-o publicație națională, al cărei  program este reprezentat de întâlnirea dintre maeștri ai artelor (literatură, teatru,  cinematografie), ai științelor umaniste (istorie, drept) și tineri studenți din România, care afirmă conștiința nobilă a apartenenței la o Europă a națiunilor. În Ziua Încoronării Regilor României Mari la Alba-Iulia, redacţia revistei şi Muzeul Literaturii invită tinerii de toate vârstele la o nouă sărbătoare a spiritului, la un dialog sincer între generaţii. Astfel, revista Manfest Româneşte poate reprezenta pretextul, cadrul de formare pentru o nouă generație emblematică a culturii româneşti – o generaţie autentică, a tinerilor care îşi pot identifica valorile, speranțele, credința, pentru a începe reconstrucția României.

Nu rataţi întâlnirea cu doamna Ileana Vulpescu, cea mai iubită scriitoare a literaturii române, actriţa Ioana Pavelescu, maestrul Lucian Bolcaș (fost vicepreședinte al Camerei Deputaților) şi cu o parte a catedrei de Drept Public a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti: prof. univ. dr. Verginia Vedinaş, prof. univ. dr. Dan Oancea, lect. univ. dr. Jean Andrei și magiștrii Emil Molcuț (profesor emerit) şi Nicolae Popa (fost președinte al Înaltei Curți).
De asemenea, sunt așteptați să participe membri ai vieții academice, personalități ale vieții culturale și studenți din toate domeniile de pregătire universitară. Totodată, împreună cu evenimentul de lansare a unui nou număr al revistei Manifest Româneşte, va avea loc şi sărbătorirea romancierei Ileana Vulpescu la 85 de ani, doamnă a literelor româneşti, decorată în această primăvară de Preşedintele României cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru slujirea necondiţionată a limbii române şi pentru iubirea sa de ţară. De asemenea, va fi marcată opera unor mari personalităţi ale vieţii româneşti: scriitorii Romulus Vulpescu şi George Bacovia, juristul Antonie Iorgovan, omul de ştiinţă Ştefan Procopiu ş.a., iar o prezenţă insolită – ca o punte între culturi – este cea a regretatului cantautor canadian Leonard Cohen, într-o traducere inedită.

Număr de vizualizări :540


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro