spot_img

Interviurile FNT – la Adevărul Live

Festivalul Naţional de Teatru şi ADEVĂRUL continuă, pentru al patrulea an consecutiv, seria interviurilor FNT de la Adevărul Live, care a debutat luni, 16 octombrie 2017. Astfel, în perioada 16 – 30 octombrie, invitaţi de marcă ai celei de-a 27-a ediţii a Festivalului (actori, regizori, scenografi, teoreticieni ai teatrului contemporan), vor putea fi urmăriţi în interviuri deschise, programate de luni până vineri, între orele 11.00 – 12.00 şi 13.00 – 14.00. Între artiştii care vor fi prezenţi în studiourile ADEVĂRUL pentru a vorbi despre participarea în FNT, despre teatru, sau pur şi simplu despre viaţă îi veţi putea recunoaşte pe: Radu Afrim, Nicu Alifantis, George Banu, Dragoş Buhagiar, Richard Bálint, Andreea Bibiri, Ion Caramitru, George Albert Costea, Vlad Cristache, Claudia Ieremia, Marcel Iureş, Doina Levintza, Vlad Massaci, Răzvan Mazilu, Mihaela Michailov, Virginia Mirea, Mirela Oprişor, Alina Petrică, Ana Bianca Popescu, Mircea Rusu, Carmen Tănase, Mihaela Teleoacă, Carmen Lidia Vidu, sau Andreea Vulpe.

Iată programul interviurilor Adevărul moderate de jurnalistul Florin Ghioca, cu precizarea că mai pot interveni modificări (programul actualizat îl găsiți pe www.fnt.ro şi www.adevărul.ro, pe pagina de Facebook a publicaţiilor Adevărul, precum şi pe pagina oficială de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.)

16 oct. ora 11.00: Aura Corbeanu și Pompilius Onofrei

ora 13.00: Michaela Mihailov și Mihaela Teleoacă

17 oct. ora 11.00: Andreea Bibiri

ora 13.00: Vlad Cristache și Mircea Rusu

18 oct. ora 11.00: Mirela Oprișor și Carmen Tănase

ora 13.00: Virginia Mirea și Andreea Vulpe

19 oct. ora 11.00: Vlad Massaci

ora 13.00: Doina Levintza

20.oct. ora 11.00: Nicu Alifantis

ora 13.00: Radu Afrim

23 oct. ora 11.00: Claudia Ieremia

ora 13.00: Marcel Iureș

24 oct ora 11.00: Richard Balint și Daniel Vulcu

ora 13.00: George Albert Costea

25 oct. ora 11.00: Răzvan Mazilu, Gonul Abdula, Alina Petrică și Ana-Bianca Popescu

ora 13.00: Carmen Lidia Vidu

27 oct. ora 11.00: George Banu și Ion Caramitru

ora 13.00: Dragoș Buhagiar

30 oct. ora 11.00: Marina Constantinescu

Detalii pe www.fnt.ro, www.mystage.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 27-a

EDIŢIE DESFĂŞURATĂ SUB ÎNALTUL PATRONAJ AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI

20 – 30 octombrie 2017

Organizatori, parteneri

PRODUCĂTORI:

UNITER – Uniunea Teatrală din România

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

PROIECT CULTURAL FINANŢAT DE:

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale

CO-PRODUCĂTORI:

Primăria Municipiului Bucureşti PRIN ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

SPONSOR PRINCIPAL:

BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE

CU SPRIJINUL:

ICR- Institutul Cultural Român

ITI / Institutul Internaţional de Teatru

EVENIMENT REFLECTAT DE:

Televiziunea Română

PARTENERI DE TRADIŢIE:

Societatea Română de Radiodifuziune

RFI România

PARTENER MEDIA PRINCIPAL

ADEVĂRUL

SPONSORI:

Farmexim

Domeniile Blaga

MAŞINA FNT

Mercedes Benz

PARTENER PRINCIPAL:

MOL România

EVENIMENT VĂZUT DE:

Radio Guerrilla

PARTENERI INSTITUŢIONALI

Teatrul Odeon

Teatrul „L.S. Bulandra”

Teatrul „C.I. Nottara”

Teatrul ACT

Teatrul Metropolis

Teatrul Mic

Teatrul de Comedie

Teatrul Excelsior

Teatrul „Ion Creangă”

Centrul de Teatru Educaţional Replika

Linotip – Centru Independent Coregrafic

Teatrul de Artă

Teatrul LUNI de la Green Hours

Teatrelli – Creart

Spice Pub & Club

Muzeul Naţional al Literaturii Române

Librăria Humanitas Cişmigiu

Ateneul Român

Fundaţia Lowendal

Muzeul Colecţiilor de Artă

Kube Mussette

Artmark

PARTENERI CULTURALI:

SMART FM

Radio Clasic

PARTENERI MEDIA INTERNAŢIONALI:

Radio Europa Liberă

Deutsche Welle

PARTENERI MEDIA:

Marie Claire

Harper’s Bazaar

Femeia

Cosmopolitan

Beau Monde Style

Ziarul Metropolis

Phoenix Media

MediaTrust

Alist Magazin

Unica

Avantaje

Psychologies

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508