Expoziţia „Colorfields“ a artistei Liana Dragomir, la Galeria ICR Viena

oct. 9th, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 12 octombrie – 17 noiembrie 2017, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă expoziţia „Colorfields“ semnată de Liana Dragomir. Vernisajul are loc joi, 12 octombrie, de la ora 18.30, la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040), în prezenţa artistei Liana Dragomir şi a curatorului Ana-Maria Altmann.

„În lucrările Lianei Dragomir procesul de devoalare a experienței plastice și relația dintre formă și culoarea suprafeței joacă un rol central. Artista construiește o țesătură plină de ritm a cărei polisemie se multiplică la infinit hrănind în același timp forța lirică a compoziției. Un joc aparent instinctiv, spontan, comprimă în contraste de culori complementare inundate de lumină o solidă structură cromatică. Suprafața fragmentată a picturii dă naștere unui adevărat mozaic în care încet-încet ochiul avizat citește figuri abia perceptibile.

Artista are un sentiment acut al spațialității culorii. Luminozitatea transformă câmpurile cromatice într-un joc de construcție a proporțiilor care eliberează potențialul energetic al culorilor și potențează valoare tonală a unor acorduri muzicale. Dematerializarea lucrurilor face posibilă animarea acestora, forma și culoarea devenind vehicule ale senzațiilor artistice și suporturi ale memoriei.

Lucrările Lianei Dragomir articulează fragmente și locuri din trecut pe care le ancorează în prezent, depășind orice graniță temporală sau spațială, orice aluzii la o anumită atmosferă. Drept urmare ele au capacitatea de a-și reconfigura propria realitate cromatică, grație unei sensibile redescoperiri periodice. Spații picturale abstracte povestesc viața dintr-o perspectivă sau alta, scoțând la iveală invizibile legături între trecut și prezent în pânze ce recreează dinamic un fir narativ. Poetica unui spațiu expandat. «Colorfields»“. (Ana-Maria Altmann)

Liana Dragomir s-a născut în 1976 la Sibiu. A absolvit în anul 2000 Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. În prezent artista trăieşte şi lucrează la Sibiu și Cluj-Napoca. Liana Dragomir a avut numeroase expoziții în galerii de prestigiu, precum Galeria Ivan (Bucureşti) sau Galeria Plan B (Cluj-Napoca). Mai multe detalii despre artista Liana Dragomir şi despre lucrările acesteia pot fi accesate la www.lianadragomir.ro/.

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Număr de vizualizări :935


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro