Eveniment: ”Pentalogia cunoașterii lui Blaga” – tradusă complet în limba germană

oct. 12th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 19 octombrie 2017, orele 18.00, Filiala București – Traduceri Literare a ”Uniunii Scriitorilor din România”, în colaborare cu ”Forumul Cultural Austriac – București” și ”Centrul Național al Cărții” din cadrul Institutului Cultural Român organizează ediția cu numărul 32 a COLOCVIILOR DE TRADUCERI LITERARE la sediul central al ”Bibliotecii Metropolitane București” (Biblioteca Mihail Sadoveanu), str. Tache Ionescu nr. 4, Sala Mircea Eliade parter.

Sunteți invitați la o dezbatere despre ultimul volum din Pentalogia cunoașterii lui Blaga, apărut în limba germană . Este vorba de lucrarea Das Experiment und der matehmatische Geist (Experimentul și spiritul matematic) a poetului și filosofului Lucian Blaga. Această operă a văzut lumina tiparului, în traducere, în primăvara acestui an la new academic press din Viena, beneficiind, ca și celelalte patru volume, de excelenta versiune în limba germană a em. Prof.Dr. Rainer Schubert – Austria, care predă filosofia la Facultatea Filosofico-Teologică ”Benedict al XVI-lea” de la mânăstirea benedictină Heiligenkreuz, cea mai veche așezare religioasă de pe cuprinsul Austriei.

Lucrarea – ca și în cazul celorlalte patru volume – a fost posibilă numai cu sprijinul ”Centrului Național al Cărții” din cadrul Institutului Cultural Român și a ”Die Österreichisch-Rumänische Gesellschaft” (Societatea Austro-Română” (www.austrom.ro) de la Viena.

Invitați la dialog pe marginea cărții sunt em. Prof.Hon. Rainer Schubert –  profesor de filosofie la Facultatea Filosofico-Teologică, Heligenkreuz, Austria și Academician Mircea Flonta – Profesor universitar emerit.

Moderatorul evenimentului – Peter Sragher – Președintele Filialei București – Traduceri Literare a ”Uniunii Scriitorilor din România”.

Manifestare sprijită de Forumului Cultural Austriac – București și de Ambasada Austriei la București

Număr de vizualizări :901


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro