Două concerte „Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica” în luna noiembrie, la Ateneul Român

oct. 30th, 2017 | By | Category: Eveniment

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță în luna noiembrie două concerte din seria ”Cum să înțelegem muzica”. Pentru a doua oară oaspeți ai proiectului nostru – prima oară a fost în mai 2012 – instrumentiștii din formația arădeană Lupus Dacus revin cu bucurie la București pentru un nou concert educativ.

Andrei Moţ: ”Povestea noastră, învăluită în muzici medievale vechi de secole, începe acum 15 ani. Era 1 iulie 2002, o seară călduroasă de vară când Lupus Dacus concerta pentru prima dată (pe atunci ne numeam Grafic). “Vinovat” principal este prof. Marcel Sâpcu, profesor de clarinet la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad, un muzician extraordinar provenit dintr-o familie de muzicieni, omul care cântă la atât de multe instrumente de suflat, că unora nici nu le ştiu numele. Au trecut de atunci 15 ani, ani care s-au scurs cu repeziciune, ani superbi din viaţa noastră,în care am adunat în tolbă, peste 400 de concerte în toate colţurile ţării noastre dar şi în străinătate. Imediat după înfiinţarea trupei noastre, am câştigat un concurs internaţional de muzică veche la Budapesta – Ungaria. Aş aminti câteva locuri dragi nouă unde am concertat: Sighetu Marmaţiei, Macea, Arad, Braşov, Feldioara, Făgăraş, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Oradea, Timişoara, Caransebeş, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Târgu Neamţ, Mediaş, Bistriţa, Bucureşti, Mogoşoaia, Sighişoara, Târgu Mureş, Sebeş, Alba Iulia, Curtici, Sântana, Cetăţile Aradului, Sinaia, Castelul Bran, Pecs, Szeged, Gyula din Ungaria, Tabor din Cehia, Kyel şi Hamburg din Germania şi multe alte locuri superbe. Un loc aparte în inima noastră îl ocupă concertele pe care le-am susţinut în Sala Mare a minunatului Ateneu Român. Vom reveni cu bucurie la Filarmonica bucureșteană în data de 19 noiembrie 2017”.

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

Formația Lupus Dacus – 15 ani

Duminică, 19 noiembrie 2017, orele 10 și 12.30, Ateneul Român

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica

O călătorie înapoi în timp, cu formația Lupus Dacus

Interpreți:

Andrei Mot: toaca, djembe, darbuka, chimes, rainstick, tobe

Marcel Sapcu: cimpoi medieval, schalmei, fluiere de diferite tonalitati, tulnic

Cristian Sapcu: tapan, duduk, blockflote bas

Petrica Turcu: chitara si djembe

Maria Luisa Sapcu: tamburina veche si tilinca

În program: Piese traditionale din repertoriul medieval din Romania, Macedonia, Italia, Portugalia, Franta, Serbia si Bulgaria

Comentează: Cristina Sarbu

Cu participarea meşterului popular Ilinca Alexandru – opincar

Concert-spectacol realizat în colaborare cu Expozitia „Medievalum” – cea mai mare expozitie privată de Ev Mediu din Romania!

Biletele se pun în vânzare miercuri 8 noiembrie la ora 12. Rezervările grupurilor școlare se primesc până cu o zi înainte, marți, 7 noiembrie ora 13 pe adresa info@fge.org.ro . Orar casa de bilete: de marti pana vineri intre 12-19.

Număr de vizualizări :645


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro