Cel mai renumit acordeonist francez revine la Timișoara cu un concert inedit !

oct. 30th, 2017 | By | Category: Eveniment

Vineri, 3 noiembrie 2017, ora 19.00, la sala Capitol,  Pascal Contet va concerta însoțit de orchestra Filarmonicii Banatul. Programul dirijat de maestrul Gheorghe Costin va conține 8 lucrări, dintre care 7 în primă audiție!

De mai bine de 20 de ani, Pascal Contet se dedică acordeonului, instrument căruia i-a conferit noblețe prin talentul său și pe care l-a impus în domenii diverse (muzică contemporană, jazz și chiar teatru). Începând din 1993, acesta constituie un nou repertoriu pentru acordeon, interpretând în priemieră concerte ale celor mai importanți compozitori contemporani, printre care Georges Aperghis, Claude Ballif, Luciano Berio, Bernard Cavanna, Peter Eötvös, Philippe Fénelon, Sofia Goubaïdoulina, Bruno Mantovani etc.

Ca solist, a cântat alături de orchestre celebre, precum Orchestra Natională a Operei din Paris, Orchestra Filarmonicii Radio France, Orchestra Elveției Romande sau Orchestra de Cameră de la Lausanne. Numeroase distincții îi însoțesc parcursul. Printre altele, acesta este nominalizat drept”Artistul anului” la Victoires du jazz 2007.

Pascal Contet este pentru a doua oară la Timișoara. Acesta i-a încântat pe melomanii din orașul de pe Bega la ediția din 2016 a Festivalului Intrada. În acest an, concertul face parte din turneul său Fiesta latina care se va desfășura la Arad și Timișoara în acest sfârșit de săptămână.

Programul concertului:

Alberto GINASTERA: Suita Estancia (p.a.)

Graciela PUEYO: Strasmedianoche (p.a.)

Fernando FISZBEIN: La viruta (p.a.)

Tomas BORDALEJO: Volver (p.a.)

Tomas BORDALEJO: 9 de Juhlo (p.a.)

Fernando FISZBEIN: Libertango (p.a.)

M. De FALLA: El amor brujo (selecții)

Christophe JULIEN: Suita Valentino (p.a.)

Bilete se găsesc la casieria Filarmonicii Banatul.

Tarif întreg: 20 de lei/ Tarif redus: 10 lei.

Concertul este organizat de Filarmonica Banatul în parteneriat cu Institutul Francez.

Număr de vizualizări :776


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro