”Primul teatru construit împreună ”continuă mini stagiunea A.A.A. în sectorul 5 al Capitalei

oct. 12th, 2017 | By | Category: Eveniment

Marți, 17 octombrie 2017, de la ora 20:30 spectacolul A.A.A. – prima producție G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ se joacă la Cercul Militar Național – sala EUSEBIU ȘTEFĂNESCU (intrare prin bulevardul Elisabeta). Distribuția: Ioana Marchidan, Vlad Birzanu, Alin State, Carla Maria Teaha / Alexandra Fasola, Cabiria Morgenstern și Irina Margareta Nistor.

”G53 este un teatru pentru Bucureşti, nu un teatru al unui sector sau a altui sector. Primii care au înţeles asta au fost cei de la primăria Sectorului 5. Prin Centrul Cultural „Ştefan Iordache” se realizează până la sfârşitul anului o mini stagiune G 53 de 10 reprezentaţii cu spectacolul A.A.A. în locaţii diferite din sectorul 5, cu intrare liberă. Programul spectacolelor va fi afişat pe site-ul www.griviţa53.ro şi pe pagină de facebook a proiectului Griviţa 53: https://www.facebook.com/griviţa53/

Proiectul Griviţa 53 – Primul teatru construit împreună a fost recompensat recent cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, considerată drept cea mai importantă competiţie de arhitectură şi design sustenabil din lume. Anul acesta, au participat aproape 5.100 de proiecte din toată lumea, dintre care doar 7 au fost recompensate cu un trofeu, iar cel primit de Griviţa 53 este primul premiu pe care România îl câştigă în istoria acestui concurs. Juriul competiţiei a fost format din 9 dintre cele mai importante personalităţi din industrie: arhitecţi, constructori, experţi în domeniu.

Decernarea premiilor LafargeHolcim Awards a avut loc pe 28 septembrie 2017, la MUCEM, la Marsilia, în prezenţa unor arhitecţi de renume mondial. Premiul câştigat de Griviţa 53 constă atât într-o recompensă financiară de 20.000 dolari, dar în primul rând, în recunoaşterea internaţională a proiectului. LafargeHolcim Awards promovează şi recompensează sustenabilitatea socială şi de mediu în construcţii din 2003.

„Acest premiu demonstrează sustenabilitatea proiectului şi încrederea pe care ne-o acordă profesionişti din liga întâi. Poate că acum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesară construcţiei şi pentru a duce la bun sfârşit această poveste”, a declarat Chris Simion – Mercurian, iniţiatoarea proiectului Griviţa 53.

În acest demers s-au alăturat personalităţi care girează cu performanţă lor, unicitatea şi performanţă proiectului construcţiei primului teatru privat după 71 de ani. În 1946 inginerul constructor Liviu Ciulei a dus la bun sfârşit un proiect similar pe care l-a dedicat fiului sau, regizorul Liviu Ciulei. Printre oamenii care cred în acest proiect îi amintim pe Maia Morgenstern, Oana Pellea, Marian Ralea, George Ivaşcu, Valeria Răcilă von Groningen, Alex Găvan, Alexandru Tomescu, Pascal Bruckner, Eric Emmanuell Schmitt, Frederic Beigbeder, Mihai Covaliu şi mulţi alţii.

Bugetul la care se ridică construcţia teatrului este 1.000.000 euro.

Pentru că totul să fie transparent şi să nu atragă suspiciune, Chris Simion – Mercurian a înfiinţat Asociaţia Culturală „Griviţa 53” prin care se desfăşoară campania de strângere de fonduri şi a donat acestei asociaţii terenul în valoare de 200.000 Euro pe care urmează să se întâmple construcţia. Mai mult decât atât, în statutul Asociaţiei există un articol prin care destinaţia culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată.

Campania de strângere de fonduri pentru G53 a fost demarată în Aprilie 2017. Până în prezent s-au strâns aproximativ 100.000 Euro. G53 îţi da şansă de a fi parte din această poveste. Poţi cumpără cărămizi, ferestre, scaune, uşi, pereţi iar numele tău va fi inscripţionat şi va rămâne martor al acestei poveşti peste generaţii. În Aprilie 2018 echipa G53 îşi doreşte să deschidă şantierul. Pentru că acest fapt să se întâmple trebuie să se strângă în jur de 400.000 Euro.

„A.A.A.” este o bucată din spiritul G 53, unde tinerii vor fi reţinuţi prin performanţă pe care o fac şi prin viziunea nouă, fresh a spectacolelor în care vor juca. G 53 este un spaţiu artistic liber, care se defineşte în primul rând prin calitate şi inovaţie.

Crezul comunității G53: TO BUILD OR NOT TO BE. ” – www.grivita53.ro/

Eveniment pe facebook: www.facebook.com/events/376719469429089

Număr de vizualizări :617


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro