”Pe aici nu se trece! Marele Război în documente și obiecte de patrimoniu”

oct. 18th, 2017 | By | Category: Postcard

Joi, 19 octombrie 2017, ora 12.00, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în colaborare cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci şi Asociaţia „Tradiţia Militară” vă invită la vernisajul expoziţiei ” Pe aici nu se trece! Marele Război în documente și obiecte de patrimoniu”.

Primul Război Mondial (1914-1918) a fost probabil cea mai nimicitoare înfruntare a tuturor timpurilor în care state de pe întregul glob pământesc au fost implicate fie de partea Antantei, fie de cea a Puterilor Centrale. România a intrat în război, în anul 1916, după doi ani de neutralitate, alături de Antanta, pentru eliberarea Transilvaniei de sub stăpânirea Imperiului Austro-Ungar şi alipirea ei la Vechiul Regat.

Expoziţia organizată de muzeograf Mariana-Delia Pohrib relevă prin intermediul fotografiilor, brevetelor militare, medaliilor, costumelor militare, armelor albe și de foc, crâmpeie din Primul Război Mondial.

„Sângele eroilor căzuți în luptele Marelui Război să fie pentru tine, o, frumoasă Românie, sămânța de noi virtuți, în așa fel încât copiii tăi să fie mereu demni de părinții lor și gata să-ți apere pământul sacru, atât de des invadat, dar în cele din urmă întregit prin efortul ultimelor generații”.(Generalul Henri Mathias Berthelot)

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80

Număr de vizualizări :808


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro