”Cealaltă muzică”- The Ultimate Jam

oct. 10th, 2017 | By | Category: Postcard

Între iunie si octombrie 2017, Comunitatea Adunarea (constituită prin asocierea grupurilor The Jam Communty, Krisper, A-C Leonte “Reveries” și B.A.U.) a susținut, în cadrul proiectului intitulat Cealaltă Muzică, un turneu format din sesiuni de compoziție si înregistrări, workshop-uri, prezențe în cadrul a numeroase festivaluri – JazzTm, Bucharest Jazz Festival, Waha Festival, Szféra, Ethno Jazz Festival, și nenumărate jam session-uri cu muzicieni din toate colțurile țării și de peste hotare. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Există lumi despre care nu vi s-a spus. Există sunete ce nu vorbesc doar despre profit. Există muzică pe care nu o poți experimenta decât direct, în sala de concert sau pe ringul de dans. Forma generalizată a muzicii e cea cosmetizată, premeditată, conservată, ambalată, comercializată și consumată.

Proiectul și-a dorit să promoveze  arta muzicală  nouă, alăturand  nume consacrate și tineri muzicieni în formare, pe scenele unor mari festivaluri naționale, dar și în contextul mai relaxat al unor tabere de creație plasate în comunități mai restrânse.

Pe 19 octombrie 2017 va avea loc, la Expirat – Halele Carol, The Ultimate Jam – evenimentul de închidere a turneului, în cadrul căruia vor susține concerte formațiile implicate, și va urma o  sesiune de muzică improvizată de dans, alături de invitați speciali, și dj set-uri ale unora dintre cei mai importanți DJ din Romania – DJ Vasile, Electric Brother, Omul Tzuc.

Vor susține concerte A-C Leonte Reveries, grup care oferă un sound inovator, electric și psihedelic, compozițiilor evocative ale uneia din cele mai importante voci ale jazz-ului românesc, Krisper, fomație care propune o fuziune incitantă de stiluri, folosind un limbaj muzical actual, B.A.U. – Brigada Artistică Urbană, veteranii drum and bass-ului și muzicii de dans improvizate live, și The Jam Commnunity – gruparea  „all stars” care explorează spontaneitatea comunicării muzicale, și care îmbrățișează contribuțiile a numeroși muzicieni, pentru a crea o muzică de un dinamism și o vitalitate aparte.

În Comunitatea Adunarea se regăsesc numele unor muzicieni de marcă precum Albert Tajti, Dan Mitrofan, Adi Stoenescu, Ana-Cristina Leonte, Alexandru Arcuș, Marcel Moldovan, Harvis Cuni Padron, Michael Acker și Tavi Scurtu.

După încheierea proiectului, turneul, cu întâlnirile și momentele lui esentiale, va fi prezentat publicului sub forma unui film documentar, iar compozițiile noi rezultate si selecții din înregistrările momentelor improvizate vor fi obiectul unei apariții discografice.

Parteneri: Administrația Fondului Cultural Național, JazzBook, Expirat

Parteneri media: Radio Guerilla, Revista Sunete, Afluent.ro, Agenția de Carte

Turneul oficial CEALALTĂ MUZICĂ

A început cu o adunare în mijlocul naturii, în perimetrul parcului natural Gradiștea Muncelului-Cioclovină.

Primul concert The Jam Community a avut loc în orașul jazz-ului și al muzicii electronice, Timișoara, pe  28.06, în curtea interioară a clubului D’arc – B.A.U., în colaborare cu prietenii de la Made în TM, au înregistrat live, în prezența unui public numeros și prietenos, o nouă piesă, apoi a urmat înregistrarea unui concert improvizat al trupei The JAM!, căreia i s-au alăturat  pe scenă prieteni vechi din scena muzicală, precum Sascha Bota, Sebastian Spanache, Toni Kuhn, MC Tina.

Vineri, 30.06., A-C Leonte a prezentat proiectul “Reveries” pe scena Festivalului JazzTM, iar Sâmbătă, 01.07.,la Ambasada – A-C Leonte Quartet a găzduit jam session-ul nocturn al Festivalului JazzTM, la care au participat Csaba Santa, Cristina Pădurariu, alături de invitații de renume internațional ai festivalului, Miles Mosley, Christian Scott și membrii formațiilor lor, și mulți alții.

A fost un public numeros și generos în cazul primului workshop Cealată Muzică, susținut de Toni Kuhn, care a fost o binecuvântare pentru toți cei prezenți, cu mic, cu mare, cu chitără sau fără, sau al workshop-ului din cadrul festivalului Waha cu Tavi Scurtu și Michael Acker, înconjurați de păduri însorite și de oameni receptivi către spiritul The Jam. Tot la festivalul Waha, în 22 și 23  iulie, concertele trupelor BAU, A-C Leonte – Reveries, Krisper, și The Jam Community, au fost primite cu entuziasm.

În cadrul Bucharest Jazz Festival, în Piața George Enescu, în 5 și 6 iulie, au susținut concerte remarcabile grupurile Krisper și A-C Leonte – Reveries.

La Târgu Mureș, în parteneriat cu Szféra, festival despre arte, bucurie, prietenie, mediu și comunităti creative, membrii trupei The Jam Community au susținut un workshop și un concert și au produs în comunitate seri frumoase alături de un public tânăr și implicat, bucurându-se de prezența unor colegi de marcă, precum Radu Pieloiu, Dan Mitrofan și Dru Klein.

La Brașov, Concertul The Jam Community, A-C Leonte Reveries + Canzonetta din data de 10 septembrie, de la Centrul Cultural Reduta, a fost încununarea zilelor de repetiții, ateliere creative și schimburi de experiență între trei generații de iubitori ai muzicii, activități desfășurate în perioada 7-9 septembrie 2017. Ansamblul vocal-instrumental Canzonetta al Bisericii Evanghelice C.A. din Brașov a luat ființă în anul 1994, la inițiativa doamnei Ingeborg Acker.

La Chișinău am susținut o serie de evenimente organizate în  parteneriat cu Ethno Jazz Festival, festival aflat la ediţia a XVI-a editie.

Vineri, 22 septembrie, la Departamentul de Cultură, au avut loc doua workshop-uri: primul cu Gari Tverdohleb, cel mai bun și cel mai renumit baterist din Moldova, un maestru al instrumentelor de percuție, iar cel de-al doilea cu membrii The Jam Community într-un atelier de interconectare prin muzică improvizată.

Workshop-ul de la la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a îmbinat pianul, compoziția și credința sub îndrumarea reputatului pianist Misha Alperin, profesor la Academia Norvegiană de Muzică. Seara, la Uptown Cafe, concertul The Jam Community urmat de un jam session al festivalului, a demonstrat ca scena unește muzicienii de calitate.

Sunteți așteptați la București pentru un Concert Final, ce va avea loc pe data de 19.10 la  Expirat, Halele Carol, și în care se vor întâlni reprezentanți ai artelor muzicale, vizuale și murale: muzicieni, producători, MC’s și DJ relevanți pentru culturile hip hop, dub-reggae, drum and bass, funk, nu jazz, afro beat, implicându-se, toți, în spiritul Comunității Adunarea, într-o demonstrație live, acompaniată de concertele grupurilor: Krisper, A-C Leonte – Reveries, B.A.U., The Jam Community, alături de invitați speciali, și de DJ set-uri Tzuc, Dj Vasile și Electric Brother.

Proiectul CEALALTĂ MUZICĂ este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Număr de vizualizări :1170


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro