“Lucia di Lammermoor” sub bagheta dirijorului Ion Marin – succes reeditat de Deutsche Grammophon

oct. 11th, 2017 | By | Category: Postcard

Cu prilejul aniversării a 182 de ani de la premiera absolută a operei “Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, celebra casă de discuri Deutsche Grammophon aduce în atenția publicului meloman înregistrarea realizată de London Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului român Ion Marin pe 1 iunie 2001 și avându-i ca soliști pe Cheryl Studer, în rolul Luciei, Plàcido Domingo (Edgardo) și Juan Pons (Enrico).

Publicul din România are acces la acest disc prin intermediul serviciilor Apple Music, sau îl poate achiziționa direct de pe site-ul companiei de discuri, deutschegrammophon.com.

Personalitate a scenei muzicale internaţionale, Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori români care au atins celebritatea la nivel mondial, atât în aria simfonică, precum şi în cea a operei. De la Orchestra Filarmonicii de Stat din Rusia, la Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, La Fenice, Metropolitan Opera, Orchestra Națională Île de France, bagheta maestrului a coordonat ansambluri impresionante de muzicieni, promovând în același timp numele României pe fiecare scenă. Recent, renumitul dirijor a colaborat pentru a doua oară cu celebrul Teatro alla Scala din Milano, pentru premiera unei alte producții semnate de Gaetano Donizetti, opera tragică  în două acte “Anna Bolena”.

În România, dirijorul Ion Marin este în prezent director de onoare al Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”. De asemenea, este inițiatorul și președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi, direcție a Corului Madrigal înființată în 2011.

Număr de vizualizări :745


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro