Scriere de București, cu Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu, la MNLR

sept. 1st, 2017 | By | Category: Postcard

În perioada 11 – 16 septembrie 2017, între orele 18.00 și 20.00, Muzeul Național al Literaturii Române organizează o serie de ateliere de scriere creativă pe tema Bucureștiului, coordonate de doi experimentați profesori de creative writing: Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu.

Cei interesați să scrie despre București pot trimite textele (de maximum o pagină, în orice fel de gen literar), în perioada 4 – 7 septembrie, la adresa info.mnlr@gmail.com.

Selecția participanților se va face în urma evaluării textelor, iar răspunsul va fi comunicat pe e-mail în data de 8 septembrie.

Duminică, 17 septembrie 2017, ora 16.00, va avea loc lectura publică „Scriere de București”, cu participanții la atelierul de scriere creativă, lectură moderată de Florin Iaru.

Invitat special: flautistul Ionuț Bogdan Ștefănescu.

Florin Iaru (Râpă) s-a născut la 24 mai 1954, în București. A absolvit Facultatea de Filologie a Universității din București, în 1978. Profesor la Galați și la Bulbucata, până în 1982, a devenit redactor al Editurii Cartea Românească în anul 1990, iar în perioada 1991-1992 a fost redactor la publicația „Cotidianul”. Scriitorul Florin Iaru își face debutul literar în anul 1962, prin publicarea unor versuri în revista „Luminița”. Devine membru al Cenaclului de luni din anul 1970, sub conducerea lui Nicolae Manolescu. În anul 1981, volumul său „Cîntece de trecut strada” se bucură de succes editorial, iar în 1982 contribuie la scrierea volumului „Aer cu diamante”. Personaj emblematic al generației anilor ’80 bucureștene. Opere (selecție) – „Cîntece de trecut strada”, 1981, „Aer cu diamante”, 1982, „La cea mai înaltă ficțiune”, 1984, „Înnebunesc și-mi pare rău”, 1990, „Poeme alese”, 2002, „Fraier de București”, 2011, „Povestiri cu final schimbat”, 2013.

Dan Mircea CIPARIU s-a născut la 7 septembrie 1972 în Bucureşti. Este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică din Bucureşti şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Debutează în presa literară în 1988 (SLAST), debutul editorial se petrece în 1999, cu volumul „Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara” (Editura Libra). Membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR) şi în Comitetul Director al USR. În 2007, volumul său de poeme „Tsunami”, Editura Brumar, 2006, a primit Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. Cea mai recentă carte a sa: “singurătatea vine pe facebook”, Editura Tracus Arte, 2012. Este fondatorul şi preşedintele Asociaţiei EURO CULTURART, asociaţie care a organizat, printre altele, Bienala Internaţională de Gravură Experimentală, ediţia a III-a, 29 martie-27 aprilie 2008. A fost curatorul unor expoziţii la Bucureşti şi New York semnate de câţiva dintre cei mai importanţi tineri artişti vizuali din România: Mihai Zgondoiu, Francisc Chiuariu, Cristian Răduţă, Albert Sofian, Irina Tănase, Florin Tomescu, Bogdan Raţa, Miruna Moraru, Adrian Sandu, Anamaria Şerban, Daniel Brici, Virgil Scripcariu, Aurel Tar, Adrian Alexandru Ilfoveanu, Peter Madaras şi Dan Vişovan. Este directorul www.agentiadecarte.ro , spaţiu virtual unde sunt prezentate la zi evenimentele de carte şi artă.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilelor Bucureștiului de către Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Număr de vizualizări :1109


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro